*Nettavisen* Økonomi.

Kjøpte Adevinta-aksjer tirsdag - har tjent 400 mill.  onsdag

Schibsted og konsernsjef Kristin Skogen Lund har solgt seg ned til 60 prosent i det nye datterselskapet Adevinta. Grafen viser at aksjekursen har svingt i området 84-87 kroner før lunsj onsdag.

Investorer som kjøpte aksjer i Schibsteds nye datterselskap Adevinta tirsdag, har en kursgevinst på over 400 millioner onsdag etter lunsj.

10.04.19 14:44

Mediegiganten Schibsted besluttet høsten 2018 å dele opp selskapet i to forretningsområder, «media» og «marketsplaces». Den sistnevnte virksomheten er samlet i datterselskapet Adevinta.

Schibsted har skilt ut rubrikkvirksomheten utenfor Norden i Adevinta. Selskapet skal drive digitale markedsplasser i 16 land i Europa, Latin-Amerika og Nord-Afrika.

Børsdebut

Adevinta gjør onsdag morgen sin børsdebut på Oslo Børs. Selskapet var i utgangspunktet verdsatt til over 50 milliarder kroner, som gjør det til den fjerde største børsnoteringen noensinne her hjemme.

Finansavisen skrev onsdag at de seneste verdsettelsene priser Adevinta til mellom 51 og 54 milliarder kroner. Onsdag etter lunsj verdsetter aksjemarkedet selskapet til hele 60 milliarder.

I Adevinta er aksjene delt opp i en A-klasse og en B-klasse. Schibsted meddelte tirsdag at de og storaksjonær Blommenholm Industrier solgte nærmere 36,9 millioner B-aksjer i Adevinta til kurs 78 kroner. Men det totale antallet aksjer i nedsalget er 42,4 millioner. B-aksjene har bare 1/10 av stemmene til A-aksjene.

Over 3 milliarder

Til sammen ble det derfor solgt aksjer for nærmere 3,3 milliarder kroner. Onsdag morgen var disse aksjene etter noen minutters handel verdt om lag 3,5 milliarder. Kursgevinsten for de inntil videre ukjente kjøperne er over 400 millioner, en kursoppgang til drøyt 87 kroner på nærmere 12 prosent.

Det er vanlig at kursen ved børsintroduksjoner settes med en viss rabatt, for å gjøre aksjen interessant for investorer.

Schibsted skal litt avhengig av utviklingen, eie om lag 60 prosent av Adevinta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag