Rett ved parken på St. Hanshaugen, i Geitemyrsveien, ligger det nå en byvilla ute for salg. Prisen for den rundt 400 kvadratmeter store boligen er 29,5 millioner kroner.

Skal vi tro boligannonsen er dette en «praktvilla av de sjeldne, med vakkert særpreg fra byggeåret i 1892». Boligen «vender solrikt mot vest og er frodig opparbeidet med store uteplasser og vakre trær som har satt sine røtter i mange år.»

Etter at den ble pusset opp i 2004 skal den også ha «alle moderne kvaliteter».

Det er stjernemegler Fredrik Dyve hos Privatmegleren Dyve & Partnere, som har fått oppdraget med å selge eneboligen som går over tre etasjer.

- Det er en byvilla som ligger helt inntil parken på St. Hanshaugen. Det er en eldre bygning tegnet av den anerkjent arkitekt Ludwig Zappfe, forteller han.

Krembeliggenhet

Dyve trekker frem at villaen ligger i et etterspurt villaområdet, hvor det primært er bygårdsleiligheter.

- Det er ikke ofte en slik villa er for salg i Geitmyrsveien. Boligens beliggenhet er en knapphetsgode, med frodig hage og sitt særpreg rent arkitektonisk, reklamerer han.

Eneboligens tomt er på over 500 kvadratmeter. I tillegg har villaen fem soverom, lagringsloft, vindfang, hall, tre «herskapelige» stuer og bassengrom. Det er også vannbåren gulvvarme i første etasje og kjeller, og på vaskerom og bad i andre etasje. Eksteriøret er i nyrenessanse- og jugend-stil.

Setter ned prisen

Eneboligen ble lagt ut for salg allerede i fjor. Da var prisantydningen 32 millioner kroner, nå er den satt ned med 2,5 millioner kroner.

- Vi fikk god respons da den lå ute for 32 millioner kroner og var i dialog med flere potensielle kjøpere. Det er mye penger så det tar ofte lenger tid å få solgt objekter i denne prisklassen. Men det er flere som har mulighet rent økonomisk, og som er ute etter et slikt hus, så vi vet at det er kjøpere der ute, sier han.

Kjøpte for 2,1 mill.

Hvis byvillaen går for prisantydningen kan selger sitte igjen med en gevinst på hele 27,4 millioner kroner. Hun kjøpte den for «magre» 2,1 millioner kroner i 2005.

Dyve ønsker ikke å kommentere dette, og opplyser at heller ikke selger ønsker å kommentere saken.