Gå til sidens hovedinnhold

Kjos-familien tar kryptoeventyr til utlandet

Selskapet blir første norske kryptobørs som krysser landets grenser.

Norwegian Block Exchange (NBX) er en norsk kryptobørs som tilbyr kryptovalutaer på markedsplassen sin. Selskapet ble stiftet i 2018 og vokser raskt. Nå skal de satse hos naboene Sverige og Danmark og har opprettet valutakonto for svenske og danske kroner. Det er DN som omtalte saken først.

Det er ikke en hvilken som helst familie som står bak kryptobørsen. Ideen ble dyrket av Bjørn Kjøs og svigersønnen Stig Kjos-Mathisen på juleferie i 2017. Per dags dato omsetter Norwegian Block Exchange kryptovaluta for 150 millioner kroner i måneden.

- Det geniale med kryptovaluta og blokkjedeteknologi er at det visker ut landegrenser som før har vært begrensende for hvor tradisjonelle finansinstitusjoner har hatt mulighet til å tilby sine tjenester. Rent strategisk er det viktig for oss å få fotfeste i Norden før vi går videre ut i Europa, sier Kjos-Mathisen.

Kjos-familien har store ambisjoner for selskapet og planlegger å bli Nordens første kryptobank. De har søkt lisens og forteller DN at de ved beste utfall kan få innvilget dette i starten av 2022. Planen er å lage både betalingsforetak og bank.

Les også: Ekspert slakter Bjørn Kjos' nye satsing: – Kommer til å få juling så det holder

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter