Gå til sidens hovedinnhold

Klar for børs

Et nytt selskap gjør sin entré på Oslo Børs i dag. Det gjelder plastprodusenten Polimoon.

Polimoon noteres når Oslo Børs åpner tirsdag klokken 10.

Det skjer etter at selskapet har gjennomført en emisjon og nedsalg fra eksisterende eiere. Transaksjonene ble gjort til en kurs på 21,50 kroner per aksje, ifølge selskapet.

Prisen innebærer en markedsverdi på 830 millioner kroner.

Dette er det syvende nye selskapet på Oslo Børs i år, noe som viser at det er langt lettere å hente inn penger og ta selskaper på børs nå enn for et par år siden, da det var fullstendig tørke.

Transaksjonen resulterte i over tusen nye aksjonærer. Verdien av transaksjonen var i overkant av 700 millioner kroner, hvorav 400 millioner kroner kom fra nyutstedte aksjer.

Tidligere hovedeier CVC Capital Partners eiere ca. 10 prosent av selskapet etter tildelingen.

Polimoon produserer ulike plastprodukter, blant annet yoghurtbegre, ketchupflasker, sjampobeholdere, deodoranter, medisinemballasje, kanner for kjemiske produkter og air bag deksler til passasjerbiler.

Konsernet har virksomhet i 11 europeiske land. Polimoon har om lag 2000 ansatte, hvorav 450 i Norge der også hovedkontoret er lokalisert.

I 2004 omsatte selskapet for 2.494 millioner kroner og hadde et driftsresultat før avskrivininger (EBITDA) på 274 millioner kroner.

Polimoon ble kjøpt av CVC i 1999. Frem til da var selskapet med i Dyno-konsernet og het Dynoplast.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken