*Nettavisen* Økonomi.

Klar for priskrig på flybilletter

Fallende passasjertall gjør at Ryanair vil dumpe billettprisene i høst.

07.06.07 13:32

(SIDE2): Selskapet spår en tøff høst for lavprisselskapene. Den dystre spådommen Ryanair presenterer for resten av året er færre passasjerer, mindre overskudd og fallende aksjekurser.

Tidligere denne uken sa Ryanairsjef, Michael O’Leary, at overskuddet siste halvår av 2007 vil nærme seg null, og at i verste fall vil Ryanair tape penger, ettersom konkurransen om passasjerene hardner til. Det skriver den britiske avisen The Times.

Vil dumpe prisene
De siste månedene har europeiske flyselskaper begynt å rapportere om at etterspørselen etter flybilletter har falt. Ryanairs kabinfaktor falt med to prosent i mai. British Airways kabinfaktor falt med 1,5 prosent.

Europas to største lavprisselskap, Ryanair og EasyJet, svarer med å dumpe prisene, og det ser ut til at vi kan få en priskrig på lavprisbilletter i Europa, skriver DinSide.

EasyJet tror det er det sterke miljøfokuset som gjør at færre flyr. O'Leary mener heller at det er høyere skatter og avgifter og tidkrevende sikkerhetskontroller som er årsaken.

Optimisme hos SAS
Det har ikke vært noen nedgang i flypassasjerer hos SAS de siste månedene.

- Vi tror dette året vil bli bra for oss. Nå er 70 prosent av trafikken vår innenriksflyging da, sier informasjonssjef Thomas Midteide.

- Hva tenker du om det Ryanair sier om tøffere tider på det europeiske markedet?

- Det er veldig mange tilbydere av lavprisbilletter på det europeiske markedet, så de merker nok konkurransen, sier Midteide til DinSide.

Les også:

Smell for billigfly

Lavpris til Asia

Lavprisselskap gir opp Norge

Les mer om ferie og reise her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.