Gå til sidens hovedinnhold

Klarer du å løse gåten? Det kan være inngangsbilletten til din drømmejobb

Politiets Sikkerhetstjeneste er blant de mest kreative i dag når det kommer til stillingsannonser. Bare sjekk denne.

Som jeg har sagt i flere år og senest til Dagens Næringsliv mener jeg at CV-en har gått ut på dato, den hører faktisk hjemme på museum synes jeg. At man fortsatt kan tro at et lite skrytedokument viser hva du kan, hvem du er og hva du kan få til - er for meg en gåte.

At man kan vektlegge en utdannelse du tok for 10 eller 20 år siden er ganske sprøtt når vi ser hvordan jobbene har endret seg. Jobbene vi har i dag endrer seg i så stor fart at kompetansen du hadde i går faktisk er utgått i morgen. Systemene du jobbet med for noen år siden eksisterer ikke i dag. Og hvem vet hvordan vi vil jobbe om noen få år?

Les også

Kunstig intelligens avslører dine planer om å bytte jobb

Tittel: Bonde i byen

På jobben min hos Hammer & Hanborg gjennomfører vi flere undersøkelser hvert år, blant annet en enkel og litt artig en, vi spør om titler du tror vil være her i morgen. Og det er ikke lenge side vi lo litt av at noen kunne ha en fulltidsjobb med sosiale medier, i fjor måtte jeg sjekke litt ekstra hva en Urban Farmer var. I dag har vi faktisk en på hotellet The Hub. Bonde i byen er kult og en tittel!

At noen skulle jobbe fulltid med sosiale medier var for få år siden helt utenkelig, at noen skulle dyrke gulrøtter i sentrum er fortsatt litt rart. Snart er det helt normalt, tror jeg.

Det jævlige jobbintervjuet og jobbsøknaden

Hver eneste dag får jeg spørsmål om råd om jobbsøknader- og intervjuer, for folk flest synes det er en ubehagelig setting og blir usikre. De vil betale for å trene og øve seg på å skryte av seg selv. Det finnes i dag en hel haug med rådgivere som lever av dette.

Å løse problemer er motiverende for mange, og noen bruker til og med fritiden sin på å lære seg mer om hvordan en kan gjøre det. Programmerere og IT-folk er ofte problemløsere og elendige på å selge seg inn på jobbintervjuer. Jeg tror de fleste synes det er skikkelig «kleint» å sitte i en samtale og skryte av seg selv. Hele settingen med å sitte i en samtale og jobbintervju er helt feil for mange. Det å sitte og fortelle hvor mye en har lyst på en jobb, hva en kan bidra med, sine egne svakheter og styrker oppleves for mange veldig ubehagelig – ikke bare IT-folk, men folk flest.

Den kule jobbannonsen

Når noen klarer det geniale å gjøre en jobbutlysning til en faglig oppgave må jeg bare gratulere! For poenget er ikke å få flest søkere, poenget er å få de riktige. Og at det er selveste PST som går foran som et godt eksempel, imponerer meg. Jeg håper flere tar etter og kopierer – for dette er bra, og det vil etter min mening gjøre rekruttering bedre. CV-en vektlegges mindre, mens de personlige egenskaper vektes mer og får komme bedre frem tidlig i prosessen.

Inkluderingsdugnaden

Erna og regjeringen ønsker at fem prosent av alle ordinære nyansettelser i staten skal være personer med «hull i CV-en» eller nedsatt funksjonsevne. Dette kalles inkluderingsdugnaden.

Inkluderingsdugnaden er et felles samfunnsoppdrag for å få flere i jobb. Dette er et positivt og viktig initiativ fra regjeringen synes jeg. Vi vil alle tjene på at mangfold og inkludering blir verdsatt i større grad. Men jeg synes det blir feil at det skal være «hull i CV-en» som kvalifiserer deg. Du kan være best egnet med både ett eller tre hull i CV-en, spør du meg. Jeg tror heller vi må jobbe med definisjon av hva et talent er, hva kompetanse er og hvem som er best egnet. Arbeidslivet er endret og endres.

Hva synes du? Er CV-en moden for museum? Her kan du skrive din mening.

Hilsen Trine

PS! Jeg har ikke rekrutteringsoppdrag for PST.

Kommentarer til denne saken