*Nettavisen* Økonomi.

Klart for nytt offshoreeventyr

Deep Sea Supply er klare for Oslo Børs etter et vellykket spredningssalg.

12.09.05 14:32

Deep Sea Supply med tidligere Statoil-sjef Olav Fjell som styreformann er klar for børsen. Etter å ha hentet inn 420 millioner kroner i juni i år gjennomførte selskapet et vellykket spredningssalg på 34,5 millioner kroner hvor tegninsfristen var klokken 12.00 mandag.

- Sist onsdag var alt på plass. Jeg kjenner ikke detaljene, men jeg vet at det har gått veldig bra, sier administrerende direktør Odd Brevig til TV2 Nettavisen.

Tungvektere
Det er tungvekterene First Securities, ABG Sundal Collier og Fearnlys som har gjennomført spredningssalget. De samme meglerhusene var også ansvarlig for sommerens emisjon på 420 millioner kroner.

- Jeg kan bekrefte at emisjonen var mer enn fulltegnet og at vi tilfredsstiller børsens krav til antall aksjonærer, sier Glenn Rødland i First Securities.

For å noteres på SMB-listen på Oslo Børs må selskapet ha mer enn 100 aksjonærer. Blant de største aksjonærene finner vi Grimstad-rederen Atle Bergshaven via Ocean Partners med ca. 9,5 prosent og det nederlandske selskapet Vroon med ca. 11 prosent. Inititativtagerne, riggmeglerne Klaus Tollefsen og Jon Bård Skabo, eier via selskapet SNT Energy i underkant av 9 prosent.

- Det er ellers kun finansielle aksjonærer med flere britiske institusjonelle investorer blant de største, sier Rødland.

Pris 529 millioner
Emisjonen i sommer ble satt til 10 korner aksjen, noe som priset selskapet til 430 millioner kroner etter emisjonen. Spredningssalget på tre millioner aksjer ble satt til 11,50 per aksje. Det gir en pris på selskapet på 529 millioner kroner.

Det forventes at Deep Sea Supply noteres på Oslo Børs torsdag 15. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag