Klart for SND-salg

Tirsdag kan det avgjøres hvem som overtar en av landets største bedriftseiere, SND Invest. Selskapet eier aksjer i 101 bedrifter med til sammen 20 000 ansatte.

08.09.03 07:18

Kampen om SND Invest står i sluttfasen mellom tre norske investorgrupper. Tirsdag går budfristen ut og trolig kan Næringsminister Ansgar Gabrielsen hanke inn mellom 400 og 500 millioner kroner på salget, skriver Aftenposten.

Verdien på Norges største Venture-selskap er høyst usikker. Selskapet har investert 1,6 milliarder kroner i de 101 selskapene det eier. Den bokførte verdien var ved nyttår 1,1 milliarder, mens den faktiske verdien er betydelig lavere.

Regjeringen lovet allerede i Sem-erklæringen at SND Invest skulle selges. Begrunnelsen er at det statlige selskapet opererer innenfor et kapitalmarked der det private fungerer meget godt. Regjeringens tanke var at staten ikke bør blande seg inn.

Det har tatt svært lang tid å komme frem til et salg. En av forklaringene er nettopp fallet i internasjonale kapitalmarkeder som har gjort det vanskelig å fastsette en pris.

De tre aktuelle kjøperne er venture-kjempen Four Seasons Venture, et samarbeid mellom Norgesinvestor og Energi-vekst, samt en gruppering rundt forretningsmennene Willy Wiik og Sverre Skogen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.