*Nettavisen* Økonomi.

Klondyke for Stolt-Nielsen

Milliard-rederen Jacob Stolt-Nielsen fikk raskt på plass 700 millioner til sitt kjemikalitankrederi. Nå vurderer han å hente nye 280 millioner.

21.01.04 11:38

Det er gode tider i shipping. Et av verdens største kjemikalitankrederier, Stolt-Nielsen, har nå fått inn vel 700 millioner kroner i en fersk emisjon. Pengene er hentet inn til svært gode kurser.

Men den New York-baserte norske milliardær-rederen har mer i ermet. Han trenger mer penger, og vurderer en ny emisjon på inntil 280 millioner kroner.

- Flere alternativer

- Vi vurderer en rekke alternativer for å øke rederiets finansielle handelfrihet, og vi tror at denne emisjonen representerer et viktig skritt i retning av å nå målet om en styrking av Stolt-Nielsens balanse og en bedring av selskapets finansielle styrke, samtidig som vi beholder våre strategiske eiendeler, sier administrerende direktør Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Jacob Stolt-Nielsens rederigruppe har vært hjemsøkt av økonomiske problemer de siste par årene. Nå lysner det. Nylig fikk man på plass en stor emisjon i oljeservice-selskapet Stolt Offshore.

Ivrige kjøpere

Investorene har ikke vegret seg for å putte 700 millioner friske kroner inn i kjemikalietankrederiet. Emisjonskursen var gode 92,75 kroner. For bare 14 dager siden var aksjekursen nede i 81,50 kroner. Det siste halve året har den ligget i området 50 - 60 kroner.

- Det har vært en del fokus på shipping i det siste. Det ser bra ut. Selskapet er ikke helt på tørt land ennå, men snart, så dette gir et bra pusterom, sier en aksjemegler til TV 2 Nettavisen.

Kursoppgang

På Oslo Børs stiger aksjekursen videre onsdag, og klokken 1040 handles den til 95,50 kroner. Det gir en samlet markedsverdi på selskapet på 5,9 milliarder kroner.

Pengene fra emisjonen skal benyttes blant annet til nedbetaling av gjeld og arbeidskapital.

Jacob Stolt-Nielsen eier cirka halvparten av aksjene i Stolt-Nielsen-gruppen. Morselskapet i gruppen heter Stolt-Nielsen s.a. Morselskapet eier 63 prosent av Stolt Offshore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag