*Nettavisen* Økonomi.

Knallår for Wenaasgruppen

Fjoråret ble et svært godt år for Wenaasgruppen, som blant annet brødrene Lars og Nils Wenaas står bak. Før skatt vil gruppen få et overskudd på mer enn én milliard kroner.

09.01.06 07:23

- Jeg kan bekrefte at det var et svært godt år, og at jeg håper overskuddet passerer milliarden, sier administrerende direktør Lars Wenaas, som også er storeier, til Dagens Næringsliv.

Brødrene Lars og Nils Wenaas eier gruppen av samme navn sammen med sine familier. Brødrene er til sammen god for noen milliarder kroner, men de liker ikke oppmerksomhet rundt formuene sine.

Hovedårsaken til det sterke fjorårsresultatet, er salg av 12 hoteller for rundt 2,5 milliarder kroner. Hotellsalget ga en bokført gevinst på mellom 800 millioner og 900 millioner kroner.

Fortsatt eier Wenaasgruppen 13 hoteller, som til sammen er verdt rundt fem milliarder kroner. Det mest kjente er Oslo Plaza, som er verdt nærmere to milliarder kroner.

Ifølge Lars Wenaas har selskapet alltid hatt en forsiktig investeringsprofil, noe de har planer om å fortsette med. Det viktigste er uansett at Wenaasgruppen drives godt, det er en verdistigning på investeringene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag