*Nettavisen* Økonomi.

Knalldag for IT-aksjer

Sterke tall fra Ericsson fyrte opp stemningen ved Oslo Børs fredag, og it-indeksen steg hele 1,7 prosent.

06.02.04 17:10

På Oslo Børs droppet likevel hovedindeksen 0,13 prosent etter å ha steget storparten av dagen. Børstungvekterne Statoil, Norsk Hydro bidro til å bemse utviklingen.

Det hjalp lite at it-indeksen steg hele 1,7 prosent, hvilket var på linje med IT-sektorens utvikling ellers i Europa.

Svakt i pluss

Sterke salgstall fra de største detaljhandelskjedene trakk det amerikanske markedet opp i går. I tillegg var en positiv uttalelse fra Ben Bernanke i Federal Reserve om utviklingen i den amerikanske økonomien med på å påvirke markedet.

Fredag åpnet det amerikanske markedet også positivt, til tross for at en arbeidsmarkedsrapport viste lavere vekst enn ventet i sysselsettingen. I Europa var det oppgang på de fleste børser når Oslo Børs tok helg, først og fremst på grunn av en sterk it- og telekomsektor etter sterke tall for fjerde kvartal for svenske Ericsson.

Bra for Tandberg

I det norske aksjemarkedet var det en spesielt god dag for Tandberg Television etter fremleggelse av tall i går ettermiddag som var bedre enn ventet. Aktørene i markedet var meget godt fornøyd med tallene og sendte Tandberg Television opp hele 19 prosent til 43,40 kroner.

De lovende tallene fra Ericsson bidro til en god stemning også for resten av it-sektoren. Nera, Ementor og Eltek var blant de som følt på den gode stemningen, og steg alle tre fra 2,5 til 5 prosent.

Ultralyd-systemer

Enda bedre gikk det for ContextVision, som la på seg hele 35 prosent etter å ha inngått en langsiktig lisensierings- og utviklingsavtale med en av verdens ledende produsenter av ultralyd-systemer. Avtalen regnes også som strategisk viktig siden dette gir selskapet muligheter til å komme inn i ultralyd-markedet.

Oslo Børs ble først og fremst bremset av Statoil som falt 1,6 prosent. Shell nedjusterte reservene på Ormen-Lange feltet i går, hvilket kan ha virket negativt inn på aksjen.

Ifølge TDN Finans kan også kostnadsoverskridelser på Kristin- feltet hatt en negativ effekt. Statoils kursfall medførte en nedgang i energiindeksen på 1 prosent, der også Norsk Hydro etterhvert bidro til nedgang. Etter en oppgang på rundt en prosent gjennom store deler av dagen falt aksjen til slutt 0,5 prosent til kr 433.

Statoil mest omsatt

Omsetningsmessig var det Statoil som ledet an med en total omsetning på nær 500 millioner kroner.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondbevis for 3,4 milliarder kroner. Det ble registrert over 15.000 handler i handelssystemet, melder Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag