*Nettavisen* Økonomi.

Knalldag på børsen

Lokomotivene dro børsen mot nye høyder denne tirsdagen, og ikke engang et RCL-fall kunne bremse festen.

02.02.05 06:10

Hovedindeksen endte dagen opp 0,9 prosent til 244,58 poeng, etter å ha steget til årets sjuende all-time-high i løpet av dagen.

PGS’ melding om salget av oljedatteren Pertra ga god fart i aksjen denne tirsdagen. Konsernsjef Svein Rennemo selger selskapet og Varg-lisensen til Talisman Energy for 155 dollar i cash, og en gevinst på 140 millioner ventes når transaksjonen gjennomføres.

I tillegg er det avtalt at PGS vil få 50 prosent av inntektene fra Varg-feltet som overstiger 240 millioner dollar i 2005 og 2006.

Selv om prisen var som ventet, sender salget PGS-aksjen opp 3,51 prosent til 457,50 kroner.

Gårsdagens oljeprishopp gjør at Norsk Hydro og Statoil tar revansj etter en svak dag i går. Begge er har lagt kraftig på seg, henholdsvis 1,96 og 2,33 prosent.

Frontline fortsetter sin himmelferd også denne tirsdagen, og ender dagen opp 3 prosent til 326,50 kroner. Fredriksen-selskapet har steget 18 prosent bare siste uken, og Enskilda Securities spår ytterligere kurshopp og milliardutbytter.

På topp på dagens tapsliste finner vi Royal Caribbean, som overtar stafettpinnen fra Kitron som dagens største taper.

Aksjen falt 5,95 prosent etter å han meldt om et resultat etter skatt på minus 26 millioner dollar i fjerde kvartal, mot minus 20 millioner samme kvartal året før.

Det er betraktelig dårligere enn de fire millionene i minus analytikerne hadde ventet

Driftsinntektene økte fra 878 til 965 millioner, men også det var svakere enn markedet hadde ventet.

- Selv om året som helhet har vært svært tilfredsstillende, er vi skuffet over at drivstoff og andre kostnader har trukket ned vårt fjerdekvartalsresultat så mye. I tillegg har inntektene ombord, selv om de har steget, ikke nådd den fremragende utviklingen vi så i de tre første kvartalene, sier konsernsjef Richard Fain.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag