*Nettavisen* Økonomi.

Knallslutt på børsuken

Foto: Scanpix

Oslo Børs avsluttet uken sterkt, med kraftig oppgang. Kjell Inge Røkkes nygamle børskjempe Aker Kværner fikk imidlertid en aldri så liten kalddusj da selskapet debuterte på børsen fredag.

02.04.04 16:14

Det var mye fram og tilbake i går før akseemisjonen i Aker Kværner var endelig avsluttet. Dagens Næringsliv slo an tonen med å melde at tegningskursen ville havne i den øvre delen av intervallet 130 - 155 kroner, men nyheten ble raskt dementert av sjefredaktør Amund Djuve.

Da den offisielle informasjonen fra Aker Kværner kom ved ni-tiden fredag, ble det bekreftet at interessen for emisjonen på 2,1 milliarder kroner ikke var overveldende. Tegningskursen endte på 130 kroner, og emisjonen ble ifølge Aker Kværner-sjef Inge K. Hansen to ganger overtegnet. Hansen har selv kjøpt Aker Kværner-aksjer for drøyt 900.000 kroner i emisjonen.

Oppløpet til fredagens børsdebut ble med andre ord ikke den aller beste for Inge K. Hansen & co., men åpningskursen ble likevel bedre enn mange fryktet. Aksjekursen lå rundt 130 blank det første kvarteret etter børsåpning klokka ti, men så begynte den å falle bratt.

Aker Kværner endte dagen på 126,50 kroner, ned 3,50 kroner i forhold til introduksjonskursen.

Også Kværner gikk på en smell, med en nedtur på 2,57 prosent. Tomra er blant de få som faller, med 0,87 prosent.

Norsk Hydro leder an i børsoppgangen, etter nyheten om at Ormen Lange-utbyggingen ble enstemmig vedtatt. Oljegiganten har steget hele 5,12 prosent i løpet av dagen, og topper omsetningslisten med 698 millioner kroner.

-Det kan være folk er lettet over at oljeprisen holder seg så godt som den gjør etter Opec-møtet, til tross for at oljeetterspørselen er ventet å falle fremover, sier en analytiker til TDN Finans.

Også Statoil driver børsen opp, med en opptur på 3,60 prosent.

Yara stiger fem prosent, mens Tandberg er opp 5,36 prosent. Norsk Skog, Frontline og Storebrand stiger alle kraftig.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 197,98 poeng, opp 2,34 prosent. Indeksen hoppet i været da det kom svært gode arbeidsmarkedstall fra USA. Det er 38 selskaper som går ned, mens 71 stiger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag