Gå til sidens hovedinnhold

Knalltall for Bank Norwegian - betaler utbytte til investorene

Bank Norwegian rapporterer gode resultater i første kvartal og betaler utbytte til investorene.

Norwegian Finans Holding offentliggjorde resultatene i første kvartal for datterselskapet Bank Norwegian onsdag morgen. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 406 millioner kroner og en avkastning på egenkapital på 16,6 prosent for Bank Norwegian. Bank Norwegian betaler utbytte på fem kroner per aksje 5.mai. Utbytte er egentlig seks kroner per aksje, men Bank Norwegian holder igjen den ene kronen grunnet pandemien.

Les også: Kjempebud på Bank Norwegian - aksjen til værs

Netto renteinntekter utgjorde 1240 millioner i første kvartal for banken, ned fra 1395 millioner i første kvartal 2020. Starten av 2021 var påvirket av pandemien og Bank Norwegian har opplevd en nedgang i bruk av kredittkortet.

Rundt samme tid i fjor hadde Covid-19 nylig kommet til Norge og Bank Norwegian økte tapsavsetningene sine til hele 620 millioner kroner i første kvartal av 2020. 230 millioner var øremerket til å dekke potensielle tap i forbindelse med Covid-19 pandemien. I første kvartal av 2021 er tapsavsetningene på 389 millioner. Et litt mer optimistisk scenario enn fjorårets kvartal.

Bank Norwegian har vært under press fra alle kanter i starten av 2021 med både misfornøyde kunder og konkurrenter. Banken har fått kritikk av blant annet forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim for sin håndtering av utgående CashPoints.

Les også: Reagerer på Norwegians cashpoints-trekk: - Desperat jakt etter penger

I utgangen av 2020 hadde Bank Norwegian en kundebase på 1.75 millioner. Til tross for at banken har strammet inn på tilbudene i CashPoints ordningen er kundebasen fortsatt stabil. Selskapet rapporterer om 1,74 millioner kunder som er en liten nedgang fra utgangen av 2020. Dette kan både være grunnet nye regler i forbindelse med forbrukslån eller en mulig CashPoint effekt.

Ved børsslutt tirsdag var selskapets markedsverdi på 18.2 milliarder kroner og aksjeprisen lå på 97,25 kroner.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis