Gå til sidens hovedinnhold

Knalltall for Gjensidige

Gjensidige har tjent dobbelt så mye hittil i år sammenliknet med i fjor.

Kvartalstallene for Gjensidige viser at Gjensidige fra 1. april til 30. juni oppnådde et forsikringsteknisk resultat på 1527 millioner kroner og et resultat før skatt på 2330 millioner.

- Vi er veldig fornøyde med de sterke resultatene vi fortsetter å levere. Dette er i stor grad et resultat av vår solide merkevare, effektive drift og dedikerte medarbeidere som legger stor vekt på å betjene våre kunder hver dag, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige i en børsmelding onsdag morgen.

Analytikerne ventet i gjennomsnitt et forsikringsteknisk resultat på 1381 millioner kroner. Dette er resultatet av premieinnbetalinger, skadeutbetalinger og driftskostnader og viser hvordan den underliggende driften i selskapet går. I tillegg har Gjensidige og andre skadeselskap finansinntekter.

Les også: En av tre har syklet i fylla

Knuste forventningene

Gjensidiges resultat før skatt i kvartalet var av analytikerne spådd å bli 1964 millioner, slik at resultatet ble langt bedre enn det.

I første kvartal satt det børsnoterte forsikringsselskapet igjen med 1597 millioner. Gjensidige har tjent bra på koronapandemien som følge av lavere erstatninger.

Det samme er tilfelle nå, pandemien har påvirket erstatningene positivt med om lag 119 millioner kroner, tilsvarende 1,7 prosentpoeng på skadeprosenten. Den positive effekten skyldes hovedsakelig redusert reisevirksomhet.

Hittil i år har Gjensidige doblet resultatet før skatt fra 1980 millioner kroner i 2020 til 3927 millioner i første halvår av 2021. En viktig forklaring til fremgangen er at finansavkastningen i år utgjør 2,3 prosent, tilsvarende 1358 millioner kroner, mot en negativ avkastning i fjor på 361 millioner.

- Fremover vil vi fortsette å fokusere på vekst i våre markeder. Sammen med sterk og effektiv drift er dette en forutsetning for å fortsette å levere solide resultater og attraktiv avkastning, sier Baastad.

Les også: Slik lurer nordmenn forsikringsselskapene - én type svindel stikker seg ut

Opp og ned

Gjensidige-aksjen har i år hatt en berg-og-dalbane-ferd (se grafen under), med en oppgang på ca. 8 prosent. Det er klart mindre enn det hovedindeksen ved Oslo Børs har steget med.

Markedsverdien av Gjensidige ved børsslutt tirsdag var 101 milliarder kroner. Den klart største eieren i det børsnoterte forsikringsselskapet er Gjensidigestiftelsen med 62,2 prosent.