Knalltall for mobil-tv

Det nye mobilnettet har gjort det mulig å se tv på mobilen. Prosjektleder Kjersti Solem i Telenor sier tallene er mye bedre enn ventet.

27.01.05 14:19

Det skriver Teleavisen.

Vi liker mobil-tv
Både TV 2 og NRK tilbyr tv på mobilen, dersom du har en telefon som støtter den nye 3g-standarden.

Bare to måneder etter at Telenor lanserte sine første 3g-tjenester er det tydelig hva som fenger brukerne.

- Vi hadde en stille lansering og forventet oss ikke mye i starten, men vi er overrasket over hvor populært det allerede er blitt med TV på 3G-mobilene, sier Solem til avisen.

Hun sier at tv-tjenesten på 3g viser knalltall, men vil av konkurransemessige årsaker ikke oppgi konkrete trafikktall.

Telenor tilbyr TV-sendinger fra NRK, TV2, og i løpet av januar også TV Norge, over 3g. Foreløpig til en lav introduksjonspris på fem kroner døgnet for privatkunder, men om en uke er introdusjonstiden over og prisen går betraktelig opp.

Mangler telefoner
Et problem i startfasen har vært mangelen på 3g-mobiler.

- Vi har ikke fått prioritet hos Sony Ericsson, og får derfor ikke levert deres Z1010 foreløpig. Vi har også problemer med å få prioritet hos LG, sier Solem.

Telenor har fått inn en leveranse på Samsungs Z107, men det er i hovedsak Nokia-telefonen 6630 som har blitt Norges 3g-mobil.

Mangelen på 3g-mobiler skyldes at det for tiden er store ordrer inne fra andre operatører i det europeiske marked. Vodafone og Orange tilbyr allerede 3g-nett, og T-Mobile er også på tur inn i markedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.