*Nettavisen* Økonomi.

Knalltall fra Hydro

Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Norsk Hydro og generaldirektør Eivind Reiten leverer sterke tall for 4. kvartal.

16.02.04 10:11

Norsk Hydro fikk et overskudd før skatt på 8,4 milliarder kroner i fjerde kvartal. På forhånd hadde markedsaktørene ventet overskudd på 7,9 mliiarder kroner.

Driftsresultatet ble 7,1 milliarder, mens driftsinntektene endte på 44,5 milliarder.

For året 2003 som helhet fikk Hydro et nettoresultat på 11 milliarder kroner, mot 8,8 milliarder i 2002. Bedringen skyldes økt produksjon og økte priser for mange av Hydros produkter.

- Meget bra for Hydro

- 2003 har vært et meget godt år for Hydro, sier generaldirektør Eivind Reiten. - Våre tre forretningsområder viser solid forbedring, og selv om vi har hatt gode markedsforhold for mange av våre produkter, skyldes framgangen også effektiv gjennomføring av egne forbedringsprogrammer. Vi har gjort viktige strategiske veivalg , og børsnoteringen av Agri-virksomheten følger timeplanen, sier Eivind Reiten i en kommentar.

Hydro-styret foreslår et utbytte på 11 kroner per aksje for 2002.

Olje- og gassområdet er størst i Hydro. Driftsresultatet fra dette området ble seks milliarder kroner i fjerde kvartal.

Økt produksjon

I fjerde kvartal 2003 produserte Hydro 596.000 fat oljeekvivalenter per dag. For året var produksjonen gjennomsnittlig 530.000 fat per dag, en økning på om lag 10 prosent fra 2002. Produksjonsveksten var omtrent likt fordelt på olje og gass, opplyses det.

Hydros aluminiumsdivisjon leverte et driftsresultat på 709 millioner kroner for kvartalet, mens jordbruks- og gjødselområdet, som nå er skilt ut som eget selskap under navnet Yara, fikk et driftsresultat på 907 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.