New York (Nettavisen): - Hvis jeg blir valgt, kommer aksjemarkedet til å gå gjennom taket. Hvis han blir valgt, så kommer aksjemarkedet til å kollapse, sa president Donald Trump på presidentdebatten med Joe Biden 20. oktober 2020.

Se video av uttalelsen her:


- Folk lever ikke av aksjemarkedet

Joe Bidens respons på Trumps bombastiske påstand, var denne:

- Hør nå her. Ideen om at aksjemarkedet skal skal gå gjennom taket, er hans eneste mål på hva som foregår. Men der jeg kommer fra i Scranton og Claymont, så lever ikke folk av aksjemarkedet, sa Biden.

Les også: Ferske vaksinetall sjokkerer: - Jeg er veldig bekymret

Har ikke skjedd på 75 år

Nå viser derimot ferske tall at Trumps dystre spådommer er gjort til skamme.

Tall publisert av blant annet Insider viser at amerikanske børsene ikke har hatt en større fremgang på en presidents første 100 dager på over 75 år enn akkurat nå.

- Dette er slettes ikke verst for en person som Trump kalte «Søvnige Joe« («Sleepy Joe») under presidentkampanjen, skriver analytikeren John Normand i JP Morgan i en rapport som nylig ble offentliggjort.

S&P 500 har hatt en oppgang på Bidens første 100 dager som en høyere enn noen annen president siden andre verdenskrig.

Rekordstore stimuleringspakker

Årsakene til denne fremgangen er mange, men en analytikerne fra JPMorgan hevder blant annet at oppgangen skyldes de rekordstore stimuleringspakkene i forbindelse med pandemien.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Den samme analytikeren sier også at Bidens planer om en omfattende ny skattepakke, trolig heller ikke vil skade markedet så mye som man først hadde antatt.

Biden planlegger en kapitalskatt som kan bli så høy som 43,4 prosent for de rikeste amerikanerne.

Tirsdag opplyste Biden at han også vil signere en presidentordre som hever minstelønnen til 15 dollar timen for ansatte som er leid inn til oppdrag for det føderale statsapparatet.

Les også: På én måte er dette trolig det beste stedet i verden å være akkurat nå

– Disse arbeiderne er avgjørende for at det føderale statsapparatet skal fungere: De er alt fra renholds- og vedlikeholdsansatte til pleieassistenter som tar seg av krigsveteraner, kantineansatte og andre som sørger for sunn og næringsrik mat til forsvaret, til arbeidere som bygger og reparerer føderal infrastruktur, heter det i uttalelsen fra Det hvite hus, ifølge NTB.

Ny toppnotering på Wall Street

Mandag ble det også satt ny toppnotering for Nasdaq, med 4187.74 poeng, opp 0.18 prosent. Oppgangen kommer samtidig med at investorer denne uken venter på flere av årets første kvartalsrapporter fra flere store selskaper.

Les også: Skrekktall for Biden - og Trump er rasende

Av de store selskapene som har levert tall denne uken er Tesla, som etter at børsen stengte på mandag kunne melde om et overskudd på 438 millioner dollar i første kvartal, noe som var langt over det ekspertene ventet.

Les også: Biden hyller USAs framgang i koronakampen

På tirsdag kveld etter at børsene stengte, la selskapet Alphabet, som eier Google, frem sine kvartalstall. De viser at inntektene selskapet økte med hele 34 prosent siste året, langt over det ekspertene forventet, melder CNBC.

Også Microsoft la frem gode kvartalstall tirsdag kveld norsk tid, og kunne vise til den største inntektsveksten siden 2018, skriver CNBC.

Les også: Kanontall for Biden overrasker ekspertene: - Er et tydelig tegn

Kaffegiganten Starbuck leverte på sin side litt variable tall, noe som gjør at selskaper faller rundt to prosent i etterhandelen. Selskapet seiler derimot i medvind og ser tegn på forbedring, noe som har ført til at aksjeverdien har hatt et oppgang på rundt åtte prosent så langt 2021.

Les også: Mot tidenes kjøpefest: - Norge har ikke kommet ut av jappetiden

Mandag var også Nasdaq opp én prosent, noe som plasserte den like under en ny toppnotering. Tirsdag var den derimot ned igjen, rundt 0,3 prosent.

Dow Jones endte opp 0,01 prosent, mens S&P 500 var ned 0,02 prosent.

Les også: Jubeltall for Biden - gjør det Trump aldri klarte

Joe Biden passerer denne uka sine første 100 dager ved makten, og her kan du lese noen fakta om hans første 100 dager i jobben: