*Nettavisen* Økonomi.

Kø av verstinger i Oljefondet

Oljefondet har investert nærmere 1,3 milliarder kroner i syv av de ti selskapene som utgjør en internasjonal versting-liste for 2003. Sjekk listen her.

06.02.04 14:14

Ifølge Norwatch inneholder versting-listen de ti selskapene som gjennom året begikk de groveste bruddene på menneskerettighetene og ILO-konvensjonene, eller gjorde seg skyldig i korrupsjon, svindel og miljøødeleggelser.

Det er det 16. året på rad at ”Multinational Monitor’s 10 Worst Corporations” publiseres.

Petroleumsfondet fortsetter å skåre høyt med antall verstingeselskap i sin portefølje. Mens Oljefondet i fjor var inne i seks av ti selskaper på versting-listen, er antallet i år økt til syv.

Multinational Monitor understreker at det denne gangen var ekstra skarp konkurranse om å komme inn på versting-listen som til slutt endte opp med selskapene: Bayer, Boeing, Brighthouse, Clear Channel, Diabold, Halliburton, Health South, Inamed, Merrill Lynch og Southway.

Ifølge Norges Banks årsrapport fra mars 2003 har Oljefondet investeringer for til sammen 1.291.446 millioner kroner i syv av selskapene:

Det dreier seg om Bayer (336 millioner), Boeing (205 millioner), Clear Channel Communications (181 millioner), Halliburton Co (51 millioner), HealthSouth Corp (11 millioner), Merrill Lynch (428 millioner) og Safeway Inc (79 millioner). Den samlede investeringen i Multinational Monitors verste selskaper har likevel sunket med litt over fire milliarder kroner fra i fjor til i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag