*Nettavisen* Økonomi.

Kobler Vollvik til innsidelekkasje

Altinex-kursen doblet seg på fem timer i går. Nå blir investor Idar Harry Vollvik beskyldt for å ha lekket innsideopplysninger.

12.05.06 08:25

- Er du gal? Det er en helt absurd påstand, sier Idar Harry Vollvik til Dagens Næringsliv om påstandene om at han skal ha lekket innsideopplysninger om det lille oljeselskapet Altinex.

Etter at det ble kjent at selskapet inngikk en avtale om å kjøpe det danske oljeselskapet Denerco Oil, med Vollvik, Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen som garantister, gikk Altinex-aksjen som en kule. Kursen doblet seg på fem timer og Idar Vollvik og flere andre tjente utrolige summer på oljeselskapet Altinex da Oslo børs åpnet i går morges.

Men ifølge Dagens Næringsliv skal Vollvik få dager før avtalen ble offentliggjort, ha signalisert overfor aktører i aksjemarkedet at noe var på gang i Altinex. Turboinvestoren visste på dette tidspunktet om avtalen med Denerco Oil. Vollvik selv benekter, ikke overraskende, påstandene om innsidelekkasje og forteller at det var mange som fikk vite om kjøpet samtidig som ham.

Meglersjef i Kaupting, Jan Petter Sissner, mener det ikke er noen tvil om at det går rykter over hele byen. NA24 skrev i går at Oslo Børs har fulgt nøye med på aksjen og har ikke sett indikasjoner på lekkasjer. Sissner mener de tar feil. Han er bekymret for Oslo Børs' rykte som innsidebørs.

- I de siste ukene har vi sett flere eksempler på at kursen i flere selskaper har gått kraftig opp i forkant av børsmeldinger. Det synes jeg er trist, sier Sissner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.