Shahzad Rana er teknologidirektør i Microsoft Norge og har vært involvert i flere av de største nye innovative industriprosjektene som har kommet ut av Norge de siste 10 årene. Blant annet er han arkitekten bak de «hemmelige» datasentrene som er bygd i Norge.

I podcasten Stavrum & Eikeland forteller han om rasjonale bak disse datasentrene og hvorfor de er så samfunnsnyttige for Norge.

- Samfunnskritiske funksjoner ville ikke fungert under starten på pandemien, hadde vi ikke hatt globale datasentre, sier Rana.

- Det neste kinderegget

Han mener at Norge har en unik mulighet til å ta en ledende rolle innen flere nye spennende industrier, men da må vi lage en plan og legge til rette for det. Hør hva og hvordan hos Stavrum & Eikeland.

- Det kan bli det neste kinderegget, sier Rana.

Hør ham også fortelle om kodenavn Oslo, hvordan han kodet den første nettbanken i Norge, om reisen fra Pakistan til direktørstolen hos Microsoft og ikke minst om hans første møte med Bill Gates.

Helle Thorning-Schmidt og Johan H. Andresen

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandAcast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.