– Jeg var lei av å starte alle internasjonale presentasjoner med at vi ikke var kolonister, sier Kolonial-sjef Karl Munthe-Kaas til E24.

Les også: Stortinget vil slå ned på forskjellsbehandling i dagligvaremarkedet: – Dette er en stor seier for oss

Nå skrotes altså navnet «Kolonial», og det nye navnet fremover vil være noe såpass enkelt som «Oda». Navnebyttet vil skje fra og med slutten av april, skriver E24. Matleveringstjenesten kom i gang i 2013, og ble raskt kjent for å selge matvarer over nett. I disse dager selger de også varer fra Clas Ohlson og har et samarbeid med Milrab.

Forbinder navnet med poesi

Dette er noe Kaas ønsker å fortsette med, når selskapet satser på å slå gjennom i utlandet. Han begrunner også hvorfor de falt på navnet «Oda». Ifølge Munthe-Kaas betyr navnet dikt eller poesi på spansk og italiensk, og at «ode» på engelsk betyr det samme. Han håper nå å kunne «skape poesi i folks hverdag».

Kolonial-gründeren vil imidlertid ikke avsløre i hvilket land de vil komme i gang med utenlandssatsingen, men han letter noe på sløret ved å si at de allerede er i gang med å bygge et lager i landet.

Brukt millioner på domene

En av forutsetningene for å satse internasjonalt, er at man trenger noe annet enn et .no-domene. Munthe-Kaas forteller at selskapet har sikret seg flere domener, blant annet oda.com som er «under bygging og kommer snart», slik det står på nettsiden akkurat nå. Kolonial-toppen opplyser til E24 at oda.com ikke var billig akkurat, men at det kostet «et tosifret millionbeløp».

Les også: Test av matvarepriser: Så mye skiller Kolonial fra lavpriskjedene

Det er likevel noe selskapet absolutt har råd til i disse dager, hvor veldig mange er hjemme og restaurantene er stengt på grunn av koronasituasjon. Kolonial-toppen opplyser at selskapet omsetter for over 50 millioner kroner i uken. Ifølge E24 vil selskapet omsette for drøye 2,6 milliarder kroner i 2021, hvis de klarer å opprettholde omsetningen på 50 millioner kroner i uken, ut året.