*Nettavisen* Økonomi.

Kommuneansatte kan måtte utsette sommerferien

MÅ UTSETTE FERIEN: Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) åpner for at de kommuneansatte må utsette ferien sin på grunn av koronaviruset.

MÅ UTSETTE FERIEN: Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) åpner for at de kommuneansatte må utsette ferien sin på grunn av koronaviruset. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Kan bli et nødvendig tiltak.

17.03.20 08:13

Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) sier det kan bli nødvendig å be ansatte utsette sommerferien for å sikre forsvarlig drift gjennom sommeren.

– Vi vil ikke formelt gå ut og varsle de ansatte om dette ennå, men det er klart at det kan bli et nødvendig tiltak, sier Nygård til Fredriksstad Blad.

Alltid oppdatert: Les siste nytt om koronaviruset

Bakgrunnen for uttalelsen kommer etter at Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik (Ap) fredag varslet at ansatte i kommunen måtte belage seg på å forskyve eller utsette sommerferie som følge av krisen landet nå står i. Det meldte mittlillestrom.no.

Avisen skriver at ordfører Jon-Ivar Nygård er åpen for at kommunalt ansatte kan få noe andre arbeidsoppgaver enn de vanligvis har i perioden fremover.

– Det er selvsagt ikke slik at ansatte som til vanlig jobber i barnehage kan gå inn i jobb i hjemmesykepleien. Men vi vil se på hvilke muligheter vi har til å bruke ansatte med relevant bakgrunn der det er mest hensiktsmessig, sier ordføreren.

Når det gjelder Oslo er det for tidlig å si noe sikkert, forteller spesialrådgiver Nina Gopinder Pannu:

– Akkurat nå er vi inne i en svært krevende situasjon, som endrer seg fra time til time. Vårt fokus nå er å ivareta innbyggere og ansatte som er berørt av de grepene som er tatt den siste uken for å stoppe spredningen av viruset. Foreløpig vet vi lite om hvordan de neste ukene vil se ut, og enda mindre om hva situasjonen vil være i sommer. Det er derfor alt for tidlig for oss å si noe om hvordan sommerferieavviklingen vil foregå, skriver Pannu i en e-post til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag