John Georg Ebbestad døde i 1989.

I år har Aurskog-Høland kommune sendt regning, purring og krav om strafferettslig inndragning i hans navn, skriver Indre Akershus Blad.

Allerede i 2003 overtok John Morten Ebbestad eiendommen Gruslinna 2 på Løken.

Siden den gang har alle kommunale avgifter og andre brev eller regninger fra Aurskog-Høland kommune blitt sendt i hans navn til riktig adresse.

Men i forbindelse med bygging av en garasje, skjedde det noe Ebbestad ikke setter særlig pris på.

- Både regningen for byggesaksbehandlingen, en purring og et krav om strafferettslig inndragning, har blitt sendt i min fars navn. Pappa døde i 1989. Vi snakker ikke om et dødsfall for noen uker siden, men noe som skjedde 21 år tilbake. Jeg lurer på hvordan kommunen skal kreve pengene av min far? Jeg nekter å betale før regningen blir sendt i mitt navn, sier John Morten Ebbestad til Indre Akershus Blad.

- Ble forbanna
Han har fortalt kommunen om feilen ved to anledninger.

- Første gang ringte jeg Servicetorget og sa i en hyggelig tone at jeg ønsket en ny faktura i riktig navn. Den jeg snakket med skulle ordne opp i det. Etter at purringen også kom i min fars navn, ble jeg forbanna og sendte en krass e-post til enheten plan og økonomi. Jeg fikk aldri svar på e-posten. I forrige uke kom kravet om strafferettslig inndragning – også den i John Georg Ebbestads navn. Nå forventer jeg en beklagelse og en ny faktura fra kommunen, sier John Morten Ebbestad.

- Hva synes du om kommunens behandling av denne saken?

- Det er flaut. Det er lov å gjøre feil en gang, men når man fortsetter å gjøre den samme feilen og heller ikke svarer på henvendelser, blir jeg oppgitt. Nå orker jeg ikke mer av dette, sier han.

«Mennesklig feil»
Per Ole Rønning i byggesaksavdelingen i Aurskog-Høland kommune beklager det inntrufne og mener det skyldes «en mennesklig feil».

- I vårt system er det nå John Morten Ebbestad det skal sendes fakturaer til. Jeg har ikke hatt kjennskap til saken før nå, men skal love å ta tak i denne når de involverte parter er tilbake på jobb. Jeg kan love at John Morten Ebbestad kan se bort fra tidligere fakturaer. Han skal få tilsendt en ny i sitt navn, sier Rønning til Indre Akershus Blad.

Les flere nyheter hos: Indre Akershus Blad