Komplett.no legger ned utstillingsbutikken og hentepunktet i Oslo sentrum, like ved Oslo rådhus. Tre stykker mister jobben.

Det bekrefter Komplett.no overfor Nettavisen.

Butikken har vært brukt av kunder i hovedsstadsområdet til å hente varer bestilt på hjemmesiden til Komplett.no og andre nettsteder i åtte år.

Butikken ligger på hjørnet Fridtjof Nansens plass/Kronprinsesse Märthas plass, i den såkalte Borggården bak Oslo rådhus. Det er et område som har fått mye oppmerksomhet etter som det var et av første stedene i Oslo sentrum der byrådet fjernet alle parkeringsplassene.

Les også: - Oslo-byrådet stenger funksjonshemmede ute

- I forbindelse med at vår leieavtale på Kronprinsesse Märthas Plass nå utgår har vi besluttet å legge ned vårt pick-up-point i hovedstaden, skriver kommunikasjonssjef Kristin Hovland til Nettavisen.

Hovland understreker at de skal gi kundene mulighet til å få levert varene på andre måter.

Les også: Byrådet ville vise at grønn politikk virker - gjorde folketelling under VM-fest

- Vi har inngått et samarbeid om hjemlevering av varer med Porterbuddy som et fullgodt alternativ til utlevering ved Oslo Rådhus. Vi vil følge godt med på hvordan våre kunder opplever dette, og skulle behovet vise seg å være til stede vil vi løpende vurdere å etablere et nytt pick-up-point og da må vi eventuelt gjøre en god vurdering av lokasjon og tilgjengelighet, sier hun.

- Trist

Komplett.no vil ikke si noe mer om grunnen til at de legger ned. Leder i Oslo Handelsstandsforening, Bjørn Næss, mener det er innlysende at fjerning av parkeringsplassene utenfor hentepunktet har bidratt til beslutningen.

Les også: Slik stenges Oslo sentrum for biltrafikk

- Det er trist, men det er nok bedre å ha et hentepunkt som du kan kjøre til med bil. Uten parkeringsplasser er det ganske uegnet. Mye av sortimentet til Komplett er ofte tunge ting, som TVer og hvitevarer, sier Næss.

Les også: 1,1 millioner færre på Karl Johan i 2018

Bjørnar Sølvik-Jensen, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, viser på sin side til at selv om det er umulig å parkere i Borggården, har det vært tillatt å hente varer der, også for vanlige kunder.

- Det er ikke lov å parkere der, men skal du bare hente varer med bil, så har det vært lov, sier Sølvik-Jensen.

Nedgang for tung faghandel

Næss i Oslo handelstandsforening sier at såkalt «tung faghandel», som elektronikk og møbler, i stadig større grad har forsvunnet vekk fra Oslo sentrum de senere årene.

- De som selger varer som må transporteres med bil har ikke gode rammevillår i Oslo senturm lenger. Elkjøp og Power har utstillingsbutikker i sentrum, men legger opp til at de får varene kjørt ut et annet sted. De har vært flinke til å legge opp til hjemleveranse og henting på et sted man kan kjøre bil til, sier han.