*Nettavisen* Økonomi.

Komplett på sporet

Nettbutikken Komplett leverer kvartalstall som viser at selskapet er tilbake på sporet etter en svak periode.

25.10.05 18:11

Etter at det tidligere vekstlokomotivet Komplett sporet av i fjor og fallende salg og dårlige overskudd, har ting bedret seg i år.

Selskapets tall for tredje kvartal viser at et positivt omslag i andre kvartal er videreført.

Komplett fikk et resultat før skatt på 19,1 millioner kroner for kvartalet, mot 8,2 millioner samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde i snitt ventet 16 millioner kroner, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN-Finans.

Driftsinntektene økte fra 427 til 490 millioner kroner, noe som var kjent på forhånd, fordi Komplett rapporterer månedlige salgstall. Driftsresultatet steg fra 7,3 til 17,6 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten tirsdag ettermiddag.

Komplett skriver at tiltak for å bedre lønnsomheten har gitt effekt.

Selskapet melder ellers at det vil begynne å tilby avbetalingsfinansiering via nettbutikken. Denne finansieringstjenesten skal driftes og opereres av Komplett. Forbrukerfinansiering antas på lengre sikt å ville bli en positiv bidragsyter til selskapets lønnsomhet, ifølge kvartalsrapporten.

Komplett har nå 383.000 aktive kunder, mot 295.000 på samme tid i fjor. Drøyt halvparten er i Norge, og aktive kunder er definert som kunder som har handlet de siste 12 månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.