*Nettavisen* Økonomi.

Kona kjøper gave for 200.000

Foto: (TV 2)

Kona til Carl Fredrik Seim må betale 200.000 kroner til boet for å beholde Rolex-klokken hun fikk i bursdagsgave fra sin bedragerisiktede mann.

Den rause bursdagsgaven Seim gav sin kone i september 2002, kostet opprinnelig 450.000 kroner, skriver Bergensavisen. Finansakrobaten ble ikke lenge etter slått personlig konkurs, og boet mener at han allerede på kjøpstidspunktet var konkurs. Derfor har boet tatt beslag i Rolexen.

Ettersom markedet for slike klokker er begrenset, Seim måtte selv spesialbestille den, har boet akseptert at Maria Valding Seim kan beholde klokken for den nette sum av 200.000 kroner. Betalingsfristen er satt til 17. januar.

Den ekstragavante Rolexen er ikke den eneste klokken Seim gav sin kone i gullårene før konkursen. Mindre enn ett år før Rolex-kjøpet, gav Seim kona en Patek Philippe til 175.000 kroner. Den ble kjøpt så lenge før konkursen, at fru Seim får beholde den uten å måtte kjøpe den tilbake.

Nå er ikke superdyre klokker det eneste Maria Valding Seim må belage seg på å kjøpe ut de nærmeste ukene. For å beholde huset må hun legge 1,38 millioner kroner på bordet. Da overtar hun også all gjeld på boligen. I tillegg må hun betale 1,35 millioner kroner for seilbåten.

I forhold til det totale kravet på 257 millioner kroner i Carl Fredrik Seims personlige konkursbo, monner de eventuelle betalingene fra fru Seim lite.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.