Gå til sidens hovedinnhold

Konkurransetilsynet dropper millionbot til Norgesgruppen

Konkurransetilsynet trekker tilbake boten på 20 millioner kroner som dagligvaregiganten Norgesgruppen fikk for ikke å ha varslet om oppkjøp av butikklokaler.

Norgesgruppen kjøpte i januar 2018 butikklokaler i Sædalssvingene i Bergen, der konkurrenten Coop driver en Extra-butikk.

I august i fjor ila Konkurransetilsynet Norgesgruppen en bot på 20 millioner kroner fordi de mente at dagligvaregiganten ifølge opplysningsplikten skulle ha informert tilsynet om kjøpet senest tre dager etter at avtalen ble gjort. Norgesgruppen varslet ikke før etter tre måneder.

Etter at Norgesgruppen klagde på vedtaket i februar i år har Konkurransetilsynet nå snudd.

– Tilsynet har etter en samlet fornyet vurdering funnet grunn til å legge større vekt på at det likevel kan ha vært uklarheter knyttet til om ervervet var omfattet av ordlyden i det konkrete pålegget, og om det forelå den nødvendige grad av skyld, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

Alle dagligvarekjeder i Norge er i dag pålagt en opplysningsplikt for fusjoner og oppkjøp i verdikjeden for dagligvarer for å sikre at konkurransen ikke skades.

(©NTB)