Konkursfrist for God Invest

Det kristne investeringsselskapet God Invest er konkurstruet. Betaler ikke selskapet et krav på en halv million kroner innen 26. april, er det over og ut.

I august i fjor hadde God Invest tapt omtrent 40 millioner kroner, samlet inn fra kristne småsparere, skriver Bergens Tidende.

Avisen møtte den gang pensjonert småbonde August Hauge fra Sunnmøre, som hadde lånt God Invest fire millioner kroner. Hauge ble lovet en rente på 12,5 prosent. Småbonden håpet den gang at gårdens overskudd gjennom 55 år ikke skulle gå tapt.

Nå ser det imidlertid mørkt ut for gårdsoverskuddet. Ifølge Sunnmørsposten skylder det kristne investeringsselskapet Hauge 580.000 kroner i renter for 2002 og 2003. Hauges advokat, Hans Flø, tror en konkurs er svært sannsynlig.

Også uten konkursvarselet fra Hauge er God Invest i store vansker. Datterselskapet Viking Polaris har gått konkurs, med en gjeld på 20 millioner kroner. Morselskapet hadde i 2002 et underskudd på 16,5 millioner kroner.

Ifølge Sunnmørsposten har det kristne investeringsselskapet bedt aksjonærene om å kjøpe ut God Invest sine aksjer i eiendomsselskapet Eiendomsutvikling Inter. På dene måten skal kassen fylles. Selskapet har nylig vært gjennom en kapitalutvidelse, som ikke er avklart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag