Gå til sidens hovedinnhold

Konkursspøkelset truer Opticom

Etter et fjerde kvartal uten inntekter, varsler Opticom og Robert Keith at selskapet skal hente inn penger til videre drift.

Spørsmålet er om det er penger å hente.

Opticom sendte mandag ut en børsmelding hvor det i praksis blir sagt at selskapets ikke lenger har noen mulighet for å oppnå noen lønnsom avtale med IT-giganten Intel.

Dette budskapet gjentas i dagens presentasjon av årsresultatet for 2004.

Også resten av presentasjonen er skuffende lesning. Underskuddet for i fjerde kvartal alene var på 35,9 millioner kroner.

I fjerde kvartal står Opticom uten en eneste krone i bokførte inntekter.

«Konsernets inntekt på 55,6 millioner kroner i 2004 var hovedsaklig lisensinntekten fra Intel for utvidet bruksområde av TFEs teknologi. Opticom hadde ingen inntekt i fjerde kvartal,» skriver selskapet i meldingen.

TFE er selskapets datterselskap,Thin Film Electronics, som jobber med utvikling av polymerteknologi til bruk i databrikker.

Nå varsler selskapet endringer i TFE, og en påfølgende emisjon.

«Styret i Opticom foretar en grundig gjennomgang av TFE og selskapets aktiviteter. Når konklusjonene foreligger, vil styret søke finansiering av videre drift ved en emisjon,» skriver selskapet i meldingen.

Det varsles ikke noe tidspunkt for kapitalinnsprøytningen. I 2004 ble kontantbeholdningen redusert med 69,4 millioner kroner, og var ved utgangen av året på 34,6 millioner kroner. Med dette til regnestykket i mente, er det grunn til å tro at Opticom vil ha behov for ny kapital i løpet av sommeren.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt