*Nettavisen* Økonomi.

Konkurstruet riggselskap sier opp hele ledelsen

SAGT OPP: Adm. direktør Ivar Brandvold i Doklphin Drilling Management er sagt opp. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Hele ledelsen i det konkurstruede riggselskapet Dolphin Drilling må gå.

28.05.19 13:30

Ledelsen i riggselskapet, tidligere Fred. Olsen Energy, er ansatt i selskapet Dolphin Drilling Management as. I en børsmelding det at alle ansatte i dette selskapet blir sagt opp.

De som sies opp, inkluderer blant andre administrerende direktør Ivar Brandvold og finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe.

Dolphin Drilling har restrukturert borevirksomheten i selskapet Dolphin Restructuring. Men denne restruktureringen omfatter ikke nøkkelansatte i det børsnoterte riggselskapet

Tre til seks måneder

Dolphin Drilling Management AS har derfor sagt opp alle ansatte i selskapet. Oppsigelsene vil for de fleste skje med virkning om tre måneder, men Brandvold og Krogseth Moe må gå om seks måneder.

Borevirksomheten ventes imidlertid å pågå uten avbrudd. Långiverne til Dolphin Drilling har informert selskapet om at Bjørnar Iversen vil lede prosessen med å få en ny ledergruppe på plass.

Dolphin Drilling har vært truet av konkurs. E24 skrev tidligere denne måneden at det kriserammede riggselskapet unngår konkurs, fordi bankene har rykket inn og tatt over verdiene i selskapet. Obligasjonseieren Forte sa imidlertid nei til kriseløsningen og vil leheller ha oppgjøret i skifteretten.

På dypt vann

Dolphin Drilling tilbyr tjenester til offshoreindustrien innenfor utvikling og produksjon av olje og gass. Selskapet har satset på mellomdype til svært dype oljebrønner.

Hovedkontoret er i Oslo, samt kontorer i Stavanger, Storbritannia, Brasil, Mexico, Ungarn, India, USA og Singapore.

Fred Olsen-kontrollerte Bonheur er den klart største eieren i Dolphin Drilling med en eierandel på 51,9 prosent. Folketrygdfondet eier 2,4 prosent av aksjene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.