Gå til sidens hovedinnhold

Konsulentskryt for Fast

Fast-ledelsen er ikke fremmed for å skryte av seg selv - men de får også hjelp fra ledende konsulenthold.

MIAMI (TV 2 Nettavisen): TV 2 Nettavisen skrev tidligere i dag at Fast-ledelsen beskrev selskapet som både unikt og revolusjonerende. Men også fra IT-konsulenter kommer det godord.

Konsulentgiganten Accenture har valgt Fast som sin hovedpartner på søk.

- De har den beste teknologien, sier Nils Øveraas, som er Accentures Norges-sjef, og har jobbet tett med Fast. Han peker på at Fasts teknologi er ny og moderne, kan håndtere mange ulike typer data. Selskapet har mer spennende visjoner enn andre, tung IT-kompetanse og er veldig gode på lingvistikk, som må til for å gjøre søk mer intelligente, ifølge Øveraas.

Øveraas mener også Fast skiller seg ut i den norsk jungelen av småbedrifter. - Det er veldig lite typisk norsk: De gikk på de største selskapene først, sier han.

Fast har avtaler med internasjonale storselskaper som Siemens, IBM, New York Times Company og Dell.

Utfordrer nye nisjer
Øveraas mener søk, slik Fast nå skisserer det, åpner mange nye muligheter, og mener Fast i større grad vil konkurrere med selskaper innen andre områder enn rent søk.

- De kommer til å utfordre alle selskapene som driver med datavarehus og CRM (Customer Relationship Management, red. anm.), sier han.

- Jeg tror de kommer til å gjøre det veldig godt, avslutter Accenture-sjef Nils Øveraas.

Rangeres høyt
Det er ikke bare Accenture som skryter av Fast. Konsulentselskapet Gartner Group er også begeistret, og plasserte i oktober Fast som en av bare ledere når det gjelder leverandører av programvare for informasjonsinnhenting i bedrifter, sammen med Endeca, Verity og erkefienden Autonomy, som nylig har kjøpt Verity. Fast ble rangert aller høyest når det gjelder gjennomføringsevne.

Fast rangeres dermed foran tungvektere som IBM og Google av Gartner, som har en markant posisjon som rådgiver for bedrifter som skal investere i IT.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken