*Nettavisen* Økonomi.

Kontraktene renner inn for Tomra

Panteselskapet Tomra får stående applaus på Oslo Børs fredag. Investorene hadde knapt svelget gladmeldingen fra Tyskland før selskapet annonserte en ny kontrakt i USA.

29.08.03 14:27

Ikke uventet gikk aksjekursen i Tomra rett til værs på Oslo Børs fra åpning. Selskapet kunne fredag morgen fortelle at den danske dagligvarekjeden Netto har valgt Tomras retursystemer for sine forretninger i Danmark, Sverige og Tyskland.

Det er spesielt Tyskland-kontrakten som har fått investorene til å juble. Tomra har i flere år ventet på et gjennombrudd i det store tyske markedet og Netto-avtalen er nettopp det.

Men ved 14.20-tiden sendte Tomra ut en ny melding over Oslo Børs. Selskapet er valgt som leverandør av pantesystemer til matvarekjeden Shaw's Market. Kontrakten er på levering av 500 pantemaskiner som skal installeres i forretninger i Conneticut, Massachusetts og Vermont.

USA-avtalen har en verdi på omkring 85 millioner kroner.

Aksjekursen i Tomra har steget med 16,5 prosent siden åpningen og aksjen omsettes for 43,80 kroner 20 minutter ut i handelen.

Tomra-sjef Erik Thorsen avviser spekulasjonene på bransjenettstedet Dagligvarehandelen.com om at Lidls sentralkontor skal ha bedt sine arkitekter tegne rom for panteautomater for engangsemballasje og at Tomra skal levere automatene.

- Jeg tror det er greiest å forholde seg til den informasjonen vi sender ut. Dette anser jeg ikke som en etterrettelig kilde, sier Thorsen til DN.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.