Gå til sidens hovedinnhold

Kontroversiell luksusleilighet selges for 15 millioner kroner

- Leiligheten er en av de dyreste på markedet, så vi kommer til å være tålmodige, sier megler.

En prosjektert toppleilighet i et av Stavangers mest eksklusive villstrøk kom tirsdag på markedet. Pris? 15 millioner kroner. Leiligheten på 143 kvadratmeter er en del av en større utbygging av ni leiligheter i området som etter planen skal være innflytningsklare i slutten av 2020.

Det er TPG Home, som blant annet er eid av Smedvig-arving Petter Smedvig Hagland, som står bak boligprosjektet. Flere naboer protesterte da utbyggingsplanene ble offentliggjort i fjor, og et enstemmig Madla bydelsutvalg stemplet prosjektet som dominerende, skjemmende og fremmedartet.

I juni i fjor fikk de til sammen tre leilighetsbyggene grønt lys fra Stavanger bystyre. Blant de ti som stemte imot forslaget var åtte Høyre-representanter, som mente villarområdet ble utsatt for fortetting og at de nye leilighetene fremstod som uromomenter i den eksisterende bebyggelsen.

Les mer: Harald Eias eventyrlige boligsalg: - Helt hinsides

- Den er 'high-end'

Av de ni leilighetene som skal selges, har to allerede gått for 12,5 og 13,25 millioner kroner. Denne toppleiligheten ligger ute for 15 millioner, noe som må sies å være en svært høy pris på stavangermarkedet.

- Markedet i Stavanger har vist at det finnes kjøpere på dette nivået. Men det er absolutt i øverste sjiktet prismessig. Vi håper at folk ser kvalitetene til leiligheten og at betalingsviljen er der, sier eiendomsmegler Espen Eide.

Eide er også daglig leder i Eie Eiendomsmegling og sier at man nå til dags kan få mye for pengene i Stavanger. Mens 15 millioner kroner ikke virker som en spektakulær pris i andre byer, er leiligheten blant de aller dyreste på markedet i Stavanger. Derfor kommer Eide til å være tålmodig.

- Markedet i byen er selektivt, og det er stor interesse for de gode objektene, sier megleren og legger til:

- Det er en spesielt flott leilighet, og den er 'high-end' både på arkitektur, beliggenhet og kvalitet.

- Ikke for alle

Kjøper kan vente seg panoramautsikt gjennom store vindusflater over hele Hafrsfjord. Megler Eide beskriver området som et motstykke til dem som vil flytte til sentrum, og et tilbud for dem som ønsker villapreg samtidig som man vil være en del av et mindre, eksklusivt sameie.

- Leiligheten er ikke for alle, men passer kanskje best for dem som ønsker at overgangen fra en stor villa ikke skal bli så stor, sier eiendomsmegleren.

Se flere illustrasjoner i videoen øverst!

Les mer: Gode råd til deg som skal selge bolig før sommeren

Les mer: - Dette tar knekken på skjeggkre

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken