Gå til sidens hovedinnhold

Korona-fiasko for norskeid cruiseskip: - Dette er ikke bra

Atle Brynestads cruiseskip SeaDream 1 har nok havnet i koronakarantene, som det første skipet i Karibia etter koronaoppstarten.

Det er Brynestad-selskapet SeaDream Yacht Club som eier cruiseskipet SeaDream 1. Skipet var det første cruiseskipet som vendte tilbake for cruise i Karibia siden koronapandemien brøt ut og satte en stopper tidligere i år.

Men det er ikke første gang Brynestad har hatt koronautbrudd på SeaDream 1. En dansk passasjer testet i begynnelsen av august på viruset etter å ha vært på cruiseskipet fra Tromsø til Danmark. En passasjer hevder imidlertid overfor Nettavisen at det ikke var noe utbrudd på turen i august.

Uansett, nå har passasjerer på SeaDream 1 testet positivt på koronaviruset, ifølge hjemmesidene til selskapet. Passasjerene er bedt om å isolere seg i lugarene til skipet har returnert tilbake til Barbados.

- Dette er ikke bra for cruiseindustrien, sier reiselivsreporter Gene Sloan, som er ombord på cruiset, til CNN Travel.

Ingen fra mannskapet

SeaDream Yacht Club skriver at umiddelbart etter at det ble oppdaget positive testresultater, tok de kontakt med de lokale myndighetene. Skipet befant seg da utenfor De nederlandske Antiller.

Helsepersonellet på skipet har testet hele mannskapet, og ingen av disse testene skal være positive.

- Etterå ha gjennomført en vellykket sommersesong i Nore, har vi iverksatt enda strengere helse-og sikkerhetsrutiner for vintersesongen i Barbados. Alle passasjerene er teste to ganger uttaler Atle Brynestads sønn Andreas Brynestad til hjemmesidene.

Les også: Naive Norge på sitt verste

- Vi arbeider tett sammen med de lokale helsemyndighetene for å løse situasjonen på best mulig måte. Vår hovedprioritet er helsen og sikkerheten til mannskapet, gjestene og stedene vi besøker, fortsetter han.

Alle cruisepassasjereene og ordinære besetningsmedlemmer på skipet befinner seg nå i karantene. Seadream venter nå på godkjenning fra myndighetene på Barbados slippe i land passasjerene på en trygg måte.

Les også: Omar Elabdellaoui koronapositiv. TV 2-ekspert reagerer på landslagssamlingen i Oslo

Hyppig testing

SeaDream prøver å selge drømmen om et cruise i Karibia ved å love passasjerene testing både før reisen og før de går om bord.

- Seadream testet også passasjerene fire dager ut på turen, og de skal testes igjen i dag. Det er en strengere testregime enn det de fleste cruiseselskapene har snakket opp før de starter opp igjen, sier reporter Gene Sloan til CNN.

SeaDream er ikke et stort cruiseskip, med en kapasitet 112 passasjerer og et mannskap på 95. Om bord nå er det 53 passasjerer og 66 besetningsmedlemmer.

CNN har spurt rederiet om hvor mange om bord som har testet positivt på koronaviruset uten å få et svar. Ifølge hjemmesidene er det altså ingen av mannskapet som har testet positivt.

Les også: Theatercafeens eier om korona-stengningen: - Veldig alvorlig - det blir blodrøde tall i år

Alvorlige utbrudd

Cruiseskip var gjenstand for flere alvorlige koronautbrudd i den tidlige fasen av koronapandemien. Her hjemme fikk utbruddet på Hurtigruten i sommer stor oppmerksomhet.

Atle Brynestad etablerte allerede i 1987 selskapet SeaDream Cruise Line. Tvillingyachtene SeaDream 1og II startet opp cruisefart i 2001.

Kommentarer til denne saken