Nettavisen skrev i juni i fjor at Kirsebom hadde et kjempeår i 2019, men fikk alle oppdragene kansellert i 2020. Det merkes i årsregnskapet for fjoråret.

2019 ble en kassasuksess for Kirsebom, men tallene for 2020 er en forsmak på hva vi kan vente av utviklingen for mange kjendiser og artister i koronaåret 2020.

Vendela Production AS driver med med TV- og mediaproduksjon, modellvirksomhet, konsulent- og investeringsvirksomhet.

Les også: Petter og Vendela skal gifte seg: - Helt magisk

Mistet to tredjedeler

Regnskapstallene til selskapet viser at omsetningen stupte fra 4,16 millioner kroner i 2019 til 1,41 millioner i fjor. Kostnadene ble halvert i perioden, så Kirsebom berget så vidt et overskudd i fjor på 59.000 kroner, ned fra 1,5 millioner året i forveien.

For fjoråret tok hun en moderat lønn på 453.000 kroner. Hun innvilget seg i tillegg et utbytte på 425.000 kroner, mer enn en halvering av millionen hun tok ut i 2019.

Den tidligere supermodellen eier alle aksjene i produksjonsselskapet, og egenkapitalen var ved utgangen av fjoråret bokført til ca. 1,1 millioner kroner.

Konservativ

Midlene er forsiktig plassert, Kirsebom hadde ved utgangen av fjoråret 890.000 kroner innestående på bankkonto. Det er en halvering av innskuddene i forhold til 31. desember 2019.

Nettavisen har prøvd å få tak i Vendela Kirsebom for en kommentar til fjorårstallene, uten å lykkes. Manager Line Konglevoll sier til Nettavisen tirsdag formiddag at hun skal ta kontakt med Kirsebom for å høre om hun vil kommentere regnskapstallene.

Og de har de seneste årene svingt veldig for Kirsebom. Nettavisen skrev om 2018-tallene at de var en nedtur.

Hud og hår

Vendela Kirsebom har vært kjent som Norges mest kjente supermodell, ifølge talelisten.no.

Den svenskfødte 54-åringen ble oppdaget allerede som 13-åring på en restaurant i Sverige. Hun har i løpet av livet jobbet med verdens største merkevarer innenfor mote og fashion. Gjennombruddet kom i 1993, da hun poserte på forsiden av bladet Sports Illustrated.

I tillegg til tv-suksessen Vendela + Petter driver Kirsebom en nettbutikk med en rekke hud- og hårprodukter. Kirsebom har også en egen smykkekolleksjon med gullsmed David Andersen og en brilleproduksjon, som hun har utviklet i samarbeid med C-optikk.

Vendela Kirsebom har de senere årene har bygget opp merkevarer innenfor kosmetikk, smykker og briller. Hun har også gitt navn til egen e-sykkel og er First Lady for First Hotels. Kirsebom tar ifølge talerlisten.no i opp mot 50.000 kroner for et foredrag.

Talerlisten.no skriver at i foredragene forteller Vendela på en «personlig måte om sin spennende karriere, hvilke verdier hun jobber etter og om reisen fra modell til merkevare».

Les også: Petter og Vendela skal gifte seg: - Helt magisk

Avlyste bryllup

Koronapandemien har også fått andre utsilsiktede konsekvenser. Norges heteste kjendispar måtte i likhet med mange andre avlyse et planlagt bryllup på grunn av nedstengingen. De innså i januar i år at de måtte tenke nytt, ifølge Dagbladet (bak betalingsmur).

- Vi har jo veldig lyst til å gifte oss. Og vi hadde planlagt et stort bryllup i år. Men slik ting er nå, med coronaen og alt dette her, ser det dårlig ut, uttalte Kirsebom til Magasinet for snaue to måneder siden

Det stormforelskede paret bor nå på Frogner, men slet for to år siden i boligmarkedet. Paret fikk ikke solgt den planlagte drømmeleiligheten på Vinderen, men det løste seg.

Over takst

Prisantydningen for leiligheten på Vinderen var 15,9 millioner kroner. Megler Hans Houeland i Privatmegleren bekreftet i januar i fjor overfor Nettavisen Økonomi at leiligheten ble solgt høsten 2019.

- Jeg solgte leiligheten etter en uke. Prisen ble 16,5 millioner kroner, uttalte Houeland.