*Nettavisen* Økonomi.

Koronakrisen: Gigaselskap tilbyr ansatte permanent hjemmekontor

Jack Dorsey, toppsjefen i Twitter, tilbyr nå de ansatte permanent hjemmekontor.

Jack Dorsey, toppsjefen i Twitter, tilbyr nå de ansatte permanent hjemmekontor. Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo

De ansatte tilbys permanent hjemmekontor og får også ekstra penger av selskapet for å jobbe hjemmefra.

12.05.20 22:47

NEW YORK (Nettavisen): Det er Buzzfeed News som melder at ledelsen i Twitter, med sine over 5000 ansatte, har sendt ut en mail der de tilbyr ansatte permanent hjemmekontor.

Les: Turistmagnet vil betale halvparten av flybilletten din om du kommer dit på ferie

Har jobbet hjemmefra i to måneder

De ansatte i Twitter har allerede jobbet hjemmefra i to måneder, men nå har toppsjefen Jack Dorsey sendt ut en mail der han skriver at ansatte kan jobbe fra sine hjem selv etter at pandemien er over. Noen jobber som krever fysisk tilstedeværelse, som drift av servere, vil derimot fortsatt kreve at ansatte kommer på jobb.

Les også: 12 ting jeg har lært av to måneder med hjemmekontor

- Vi var veldig nøye med tanke på hvordan vi gikk frem med dette, helt siden vi var et av de første selskapene som startet opp med en jobb hjemmefra-modell, sier en talsperson til Buzzfeed News.

- Det vil vi fortsette med, og vi vil også fortsette å tenke sikkerhet først for våre folk og vårt fellesskap, sier talspersonen.

Stenger kontorene til september

I mailen til de ansatte skriver Dorsey at selskapet trolig ikke vil åpne sine kontorer før i september. I tillegg opplyser han at alle jobbreiser, med noen få unntak, vil bli avlyst i den samme perioden. Alle møter som krever personlig oppmøte, vil også bli avlyst ut året.

Les også: Her er kvinnen bak «En mors advarsel»: - Hvis du har en hvit tenåringsgutt, hør på dette …

I tillegg til å kunne jobbe hjemmefra, får Twitter-ansatte også 1000 dollar, rundt 10.000 kroner, til å kjøpe forsyninger til hjemmet.

I Norge ble anbefalingene rundt hjemmekontor endret i forrige uke. Det gjelder nå bare bedrifter med for trange lokaler og med ansatte som er avhengige av kollektivtrafikk.

Les også: Spår økonomisk katastrofe for Norge

Helsedirektoratet anbefaler nå tiltak som ulik arbeidstid, én meters avstand mellom kollektivpassasjerer og utstrakt bruk av hjemmekontor ut året.

Les: Sju koronatiltak vil trolig vare hele 2020

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag