Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) ble det i mars i år registrert knappe 1 million overnattinger på norske hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem. Det er nærmere 1,2 millioner færre overnattinger enn i mars i fjor.

Les også: Ny studie: Remdesivir har ingen effekt mot koronaviruset

Overnattingstallene er de svakeste på minst 15 år. Også under finanskrisen i 2008–2009 gikk antall overnattinger ned, men ikke i nærheten så mye som nå.

Overnattingsstatistikken fra SSB viser at hotellbransjen alene gikk tilbake med 57 prosent, og at hotellene i Oslo fikk det verst med hele 65 prosent færre overnattinger i mars i år mot mars i 2019.

På Svalbard gikk antall overnattinger totalt ned med 64 prosent, mens Vestfold og Telemark har hatt minst reduksjon, dog med hele 42 prosents nedgang.

Campingplassene, hyttegrender og vandrerhjem opplevde også en kraftig reduksjon i overnattinger i mars måned. For hyttegrender og vandrerhjem var reduksjonen på 44 prosent, og for campingplasser 41 prosent.

Les også: Dagligvarekjempe sa de satte ned prisene - likevel dyrere enn konkurrenten (+)

Totalt ble det registrert 1.023.219 overnattinger i mars i år, mot 2.259.864 i mars i år. Sammenligner man antall overnattinger hittil i år mot samme periode i fjor, er nedgangen på 13,9 prosent totalt.

(©NTB)