Kraftbransjen kritiserer Økokrim

Kraftbransjen mener Økokrim ikke gjør nok for å opprettholde lov og orden i det nordiske kraftmarkedet.

22.06.05 12:20

Energibedriftenes landsforening (EBL) har fått med seg sine nordiske søsterorganisasjoner og kritiserer nå Økokrim for ikke å ha fulgt opp kraftmarkedet godt nok.

De nordiske kraftorganisasjonene mener Økokrim ikke satt av nok ressurser for å etterforske mulig prismanipulering på den nordiske kraftbørsen Nord Pool.

Like før børsen stengte 18. og 19. desember 2002, solgte meglerhuset Morgan Stanley seg kraftig ned. Både Nord Pool og Kredittilsynet konkluderte med at det var skjellig grunn til mistanke om at salgene var forsøk på prismanipulering, og sendte saken til Økokrim. Der ble den til slutt henlagt, begrunnet med at politiet manglet kapasitet.

- Denne saken ble ikke ført i mål. Det er viktig at vi ikke opplever flere slike henleggelser. Strømkundene skal kunne stole på kraftmarkedet, sier administrerende direktør Steinar Bysveen i EBL i en pressemelding

Anmodningen fra de åtte nordiske kraftorganisasjonene er rettet til Økokrim i Norge fordi det er her den nordiske kraftbørsen Nord Pool ligger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.