*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig bedret Hydro-resultat – men venter usikkerhet

RESULTAT: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim under resultatpresentasjonen i februar i år.

RESULTAT: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim under resultatpresentasjonen i februar i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norsk Hydro hadde et kraftig forbedret resultat i årets første kvartal. Samtidig varsles en kraftig nedgang i etterspørsel som følge av koronapandemien.

29.04.20 08:22

Det underliggende driftsresultatet (EBIT) var 2.247 millioner kroner i første kvartal 2020, mot 559 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

– Covid-19-situasjonen utfordrer verdensøkonomien og gir betydelig usikkerhet for Hydros virksomhet og forretningsområder. Vår viktigste prioritet er å ivareta helse og sikkerhet for våre medarbeidere og de samfunnene vi opererer i, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Koronaeffekten var begrenset i første kvartal, men Hydro varsler nå usikkerhet i markedet og en kraftig nedgang i etterspørselen.

Les også: Historisk smell for XXL - har aldri tapt mer

Selskapet har satt inn flere tiltak mot koronasituasjonen, blant annet midlertidige nedstengninger og permitteringer, samt utsatt oppstart av en produksjonslinje ved Husnes metallverk i Kvinnherad i Hordaland.

Fakta

Fakta om Norsk Hydros kvartalsresultat

I tillegg har styret vedtatt å endre forslaget om utbytte på 1,25 kroner per aksje og isteden foreslå at styret gis fullmakt til å beslutte utdeling av utbytte på et senere tidspunkt – dersom forholdene ligger til rette for det.

Ifølge Dagens Næringsliv hadde Norsk Hydro et valutatap på rundt 4,5 milliarder kroner i første kvartal. Det meste av dette er urealisert, men bokføres som tap.

(©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag