Kraftig bedring i Elkem

Elkem-konsernet fikk et overskudd før skatt på 291 millioner kroner i andre kvartal. Det er over 70 millioner bedre enn i fjor, men svakere enn første kvartal.

20.08.03 09:58

Lavere kraftproduksjon i andre kvartal bidro til å redusere inntjeningen for selskapet i forhold til første kvartal. Men Elkem-ledelsen kan si seg godt fornøyd med resultatet likevel.

Driftsresultatet endte på 325 millioner kroner, mot 257 millioner i tilsvarende periode i fjor.

I en børsmelding skriver Elkem at andre kvartals viktigste hendelse var Sapas kjøp av 62,4 prosent av aksjene i det belgiske pressverket Remi Claeys, samt Stortingets godkjennelse av oppgraderingen og utvidelsen av Sauda-kraftverkene.

"Utviklingen fra første halvår 2002 er positiv. Sapa har en forbedring av driftsresultatet før goodwillavskrivninger og andre poster, grunnet positiv utvikling for varmevekslersegmentet og bedret produktivitet for profilvirksomheten.

Aluminiumområdet er stabilt, ikke minst grunnet tidligere langsiktige salg av amerikanske dollar og aluminium, mens Silisiummetall og Ferrosilisium viser en viss fremgang.

Dette på tross av at prisene på de fleste av Elkems produkter har holdt seg relativt lave det siste året. Resultat-forbedringen skyldes i hovedsak bedre kapasitetsutnyttelse i produksjons-apparatet, kostnadsreduksjoner og inntekter fra kraftsalg i første kvartal 2003", skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.