Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig bompenge-økning i vente

Neste år får bilistene i Vestfold, Bergen og Oslo en kjedelig overraskelse. Bompengeavgiftene går øker dramatisk, enkelte steder med hele 50 prosent.

Bompengeavgiften i Bergen øker med fem kroner til 15 kroner. Det innføres samtidig rabattordninger for dem som kjører mye, skriver VG.

Kommunepolitikerne i Oslo har bestemt at prisen for enkeltpasseringer gjennom bomringen i hovedstaden skal stige fra 15 kroner til 20 kroner for personbiler fra første januar. Prisen på abonnement blir ifølge Fjellinjen, som administrerer bomringen, uendret.

På E18 ved Sande i Vestfold øker avgiften med hele 50 prosent. I Tønsberg blir det satt opp en ny bomring på nyåret, og fra 7. januar vil det koste 15 kroner å passere for lette kjøretøy.

Informasjonssjef Egil Otter i bileierforbundet Norges Automobil-Forbund mener bompengeavgiften i realiteten er blitt en skatt.

- Opprinnelig het det i vedtakene at bompengeavgiftene bare skulle justeres med prisstigningen. Økningene viser at disse vedtakene ikke var noe verdt, sier Otter til VG.

Politisk rådgiver Alfred Bjørlo i Samferdselsdepartementet avviser Otters anklager. Han påpeker at bompengeavgiftene gjør det mulig å gjennomføre veiutbygginger som ellers ikke ville blitt noe av.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente