*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig børsfall for Tomra

Panteselskapet Tomra falt kraftig på Oslo Børs torsdag, etter spekulasjoner om panteordningen i Tyskland. Yara og Frontline trakk i positiv retning.

08.07.04 16:15

All handel på Oslo Børs stoppet opp i morgentimene, etter at børsen fikk nettverksproblemer på grunn av et strømbrudd. Klokken 11.05 var imidlertid handelen i gang igjen.

Ifølge TDN Finans var det ventet at børsen skulle åpne ned, etter svak mottagelse av Alcoa og Yahoo i USA, et svakere Visma-resultat enn ventet og et fall i oljeprisen.

Oslo Børs begynte dagen med nedgang, men trakk seg opp ved 14-tiden og sluttet på 202,13 poeng, ned 0,01 prosent.

Tomra topper dagens tapsliste, med en nedgang på hele 8,70 prosent.

Nyheten om at delstaten Sachsen vil stemme mot Bayerns seneste forslag til ny panteordning i Tyskland dro selskapet rett ned. Sachsen ønsker at forslaget skal behandles av rådskomiteene, og tror ikke at Forbundsrådet vil kunne vedta en revidering av emballasjedirektivet før på møtet etter sommerferien.

-En utsettelse skaper en økt usikkerhet rundt det videre politiske spillet. Så lenge man ikke har en lov på plass kan partene endre standpunkt, samtidig som EU-sakene ligger bak og lurer, sier en analytiker til TDN Finans.

Telenor og Tandberg synker også, med 0,84 og 2,74 prosent.

Oljeselskapene Norsk Hydro og Statoil ender i blått, selv om Hydro hadde en negativ start på dagen. Hydro steg 0,90 prosent, mens Statoil hoppet opp 0,59 prosent.

DnB NOR stiger etter at investeringsbanken Morgan Stanley oppgraderer selskapet fra til "overweight" fra "underweight" . Bankgiganten la på seg 1,04 prosent. Yara har også en god børsdag, og når all time-high på 57,50 kroner, opp 2,22 prosent.

Shippingsektoren fosset frem, med Frontline i spissen med en opptur på 3,22 prosent. Jinhiu stiger 0,71 prosent. Det siste året har selskapet steget nesten 750 prosent. Ratene i VLCC-markedet stiger svakt, og aktiviteten er lav.

Det er 55 selskaper som synker, mens 43 stiger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.