Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig børsfall i Asia - verste måned i USA siden mars 2020

Pilene peker ned, og børsene i Tokyo og Sydney faller med to prosent.

1. oktober betyr nytt kvartal, og børsene i Asia starter rett ned fredag. Dermed følger børsene etter Wall Street og S&P 500, som var nær ved å ende opp med røde tall for kvartalet.

Slik ser noen av børsene ut i Asia:

  • Nikkei 225 (Tokyo) ned 2,20 prosent
  • Kospi Composite (Seoul) ned 1,53 prosent
  • FTSE Straits Times (Singapore) ned 1,15 prosent
  • ASX 200 (Sydney) ned 2,3 prosent

Svakeste siden mars

S&P 500-indeksen endte så vidt opp 0,2 prosent for kvartalet. Indeksen endte ned 4,76 i september - noe som er langt unna det som har vært normalen for investorene i Wall Street det siste året. Måneden er den svakeste siden mars 2020.

Flere enn 260 selskaper på indeksen falt i verdi i løpet av perioden, inkludert tungvektere som Amazon og Facebook, skriver Financial Times.

- Amerikanske aksjemarkeder endte dagen med en nedgang mellom 0,5 og 1,5 prosent og fallet fortsetter i asiatiske markeder i dag. September ble dermed den verste børsmåneden for S&P 500 siden mars i fjor, med en nedgang på over 4 prosent, skriver DNB-analytiker Magne Østnor i sin morgenrapport fredag.

Med solid oppgang i lange renter i september, var det ikke noen god måned for statsobligasjonsinvestorer heller, påpeker analytikeren.

Les mer: Hamstrer kinesiske aksjer på billigsalg mens markedet skjelver

Oljeprisen på 78 dollar fatet

Et fat brentolje koster i morgentimene 78,19 dollar per fat. Oljeprisen har ligget på et stabilt høyt nivå gjennom uken, men har både vært oppe på over 80 dollar fatet og nede på 76 dollar fatet.

En euro koster 10,15 kroner fredag morgen, mens en amerikansk dollar koster 8,77 kroner.