NEW YORK (Nettavisen): Det ble en kraftig nedgang på Wall Street onsdag kveld. S&P 500 var tidligere på ettermiddagen ned 7 prosent, og handelen ble derfor stanset i 15 minutter.

Etter at det ble åpnet for handel igjen, falt Dow Jones ned hele 2000 poeng, eller 9,6 prosent. Til slutt endte Dow Jones 1300 poeng ned, eller 6,3 prosent. S&P 500 er ned 5,2 prosent og Nasdaq er ned 4,7 prosent.

Les: Kronen raser til nye sjokknivåer

Med børsnedgangen onsdag er også hele veksten som Donald Trump har opplevd siden han ble innsatt, borte.

Alltid oppdatert: Her er siste nytt om korona-krisen

Milliardær: - Steng ned hele USA

Milliardæren Bill Ackman kommer på onsdag med en krystallklar beskjed til president Donald Trump.

- Mr. President, det eneste svaret nå er å stenge ned landet i de neste 30 dagene og stenge grensene. Fortell alle amerikanerne at du pålegger oss en utvidet Spring Break (ferie - red.anm.) hjemme med familien. Hold bare viktige tjenester åpne. Regjeringen betaler lønnen til vi åpner igjen, skriver han på Twitter.

- Det øyeblikket du sender alle hjem for Spring Break og stenger grensene, så vil infeksjonsraten falle og aksjemarkedet vil stige, og skyene vil forsvinne. Vi trenger ditt lederskap nå! skriver han.

Trump vil ta i bruk krigslov

Som en del av USAs koronavirus-innsats har president Donald Trump påberopt seg en føderal bestemmelse som lar regjeringen ta kontroll over den private sektoren.

Trump kunngjorde onsdag at han vil undertegne forsvarsproduksjonsloven i tilfelle det behøves, ettersom regjeringen styrker sine ressurser mot en ventet koronasmittebølge.

Presidenten uttalte også at han vil utvide nasjonens testingskapasitet og utplassere et marinesykehusskip i New York, som raskt skal bli et episenter for pandemien. Et annet skip vil bli utplassert på vestkysten.

Under orienteringen i Det hvite hus sa Trump at avdelingen for bolig- og byutvikling vil innstille tvangssalg av boliger og utkastelser i seks uker ettersom et økende antall amerikanere står i fare for å miste jobbene sine og derfor ikke kan betale husleie og boliglån.

«Det kinesiske viruset»

Trump har flere ganger de siste dagene omtalt koronaviruset som «det kinesiske viruset», trolig i et forsøk på å sverte Kina. De første tilfellene av viruset ble oppdaget i byen Wuhan i Kina. Episenteret for virusutbruddet er nå i Europa, ifølge WHO.

Tirsdag meldte CNN at antallet dødsfall forårsaket av viruset i USA hadde passert 100. Mer enn 6.000 er så langt smittet i samtlige amerikanske delstater. Relativt få er imidlertid testet i USA sammenlignet med mange andre land, og forekomsten kan være langt høyere.

Onsdag kommer også nyheten om at USA stenger grensen til Canada for all trafikk som ikke er «svært viktig».

New York-ordfører ber om hastehjelp

New Yorks ordfører Bill de Blasio ber om hjelp fra det amerikanske militæret dersom antallet koronavirustilfeller nærmer seg 1.000.

– Akkurat nå er det militærpersonell som bygger en mur ved den sørlige grensen som heller burde blitt benyttet mot koronaviruset, sa de Blasio til NBC.

Ordføreren sa at de vil nå 1.000 koronasmittede tilfeller i løpet av dagen.

– Vi trenger militærets medisinske ressurser, deres logistiske kunnskaper og vi trenger dem for å sikre at mat og medisin blir riktig fordelt og at forsyningsskjeden ikke blir avbrutt, sa han videre.

Av alle de 50 amerikanske delstatene med rapporterte tilfeller av koronasmitte, så er New York desidert hardest rammet.

CNN melder også at det nå vil bli sendt sykehusskip til New York.