Kraftig inntektsnedgang for Jim Solbakken

OMSTRIDT AGENT: Men Jim Solbakken tjener fortsatt bra med penger.

OMSTRIDT AGENT: Men Jim Solbakken tjener fortsatt bra med penger. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

Norges mest kjente fotballagent måtte tåle et klart inntektsfall i 2018, men tjener fortsatt rått med penger.

14.08.19 10:13

Solbakken er kanskje Norges mektigste fotballagent og også kjent for sitt nære vennskap med United-manager Ole Gunnar Solskjær. Agenten har holdt på i mange år og har et stort nettverk, som kaster av seg.

Men årsregnskapet til Solbakkens selskap Sir Solution AS viser at inntektene falt fra 15,1 millioner kroner i 2017 til 9 millioner i fjor. Resultatet før skatt var identisk med driftsresultatet.

I 2018 hadde Solbakken et rekordår.

Tjener rått

Dagens Næringsliv skrev etter fjorårstallene at de fem siste årsregnskapene i Sir Solution viser et resultat før skatt på 45 millioner kroner. Av dette skal Solbakken ha tatt ut 27 millioner kroner. Med resultatet for 2018 snakker vi om 54 millioner kroner i resultat, som et godt betalt fotballproff.

Solbakken bevilget seg solide 3 millioner i utbytte i fjor, det samme som for 2017. Mye av midlene er plassert i banken, selv om bankinnskuddene falt fra 9,8 millioner kroner ved utgangen av 2017 til snaue 5,7 millioner året etter.

Les også: Hevder Solbakken lyver om Sarr-kobling

God for 25 millioner

Det er også plassert midler i aksjer som regnes som langsiktige investeringer, blant annet datterselskapet Dynamic Solution AS. Dette selskapet tjente nesten 9 millioner kroner i fjor og er grunnlaget for Sir Solution og de gode tallene.

Egenkapitalen til Solbakken er over 25 millioner kroner, altså Solbakkens egne midler. Det er for øvrig ingen ansatte i selskapet, følgelig er det heller ikke utbetalt noe lønn.

Jim Solbakken hadde ikke anledning til å kommentere resultatet da Nettavisen var i kontakt med ham onsdag morgen.

Tøffe beskyldninger

Solbakken er ikke bare Norges mektigste fotballagent, han er også kontroversiell. Fotballbladet Josimar hadde rett før jul i fjor en lengre artikkel om Solbakken, der han ble beskyldt for å være dobbeltagent.

Bladet skrev også at Jim Solbakken er blitt Norges mektigste fotballagent ,takket være kontroversielle arbeidsmetoder – og sitt nære vennskap med Ole Gunnar Solskjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.