Skikongen Petter Northugs selskap, Petter Northug Holding AS, rapporterer en kraftig nedgang i inntekter og driftsresultat for fjoråret. Driftsinntektene hans gikk ned fra 4,7 millioner kroner i 2019 til 1,75 millioner i 2020, en nedgang på 63 prosent.

Resultat før skatt endte på 718.000 kroner - ned fra 3,7 millioner i 2019.

Inntektene til selskapet har blitt kraftig redusert flere år på rad. I årene 2012 til 2017 lå inntektene jevnt mellom 11 og 14 millioner kroner årlig. I 2017 omsatte selskapet for 14,3 millioner. Inntektene ble halvert til syv millioner i 2018.

Les også: Emil Iversen innrømmer «slaraffenliv»: - På det meste hadde jeg 15 liter cappuccino-is i fryseren

Store deler av fjoråret ble preget av rettssaken der han til slutt ble dømt til syv måneders ubetinget fengsel for råkjøring og oppbevaring av narkotika sommeren 2020.

Han innrømte i 2020 å ha kjørt godt over 200km/t i 80 sonen. I tillegg har han filmet dette og sendt det til kompiser. Han omtalte det den gang som å kjøre villmann ifølge NRK.

Hendelsen gjorde at blant annet Uno-X avsluttet samarbeidet med Northug, mens sponsorer som Skiforbundet og Red Bull fortsatte samarbeidet.

Les også: Derfor byttet han ut Klæbo-navnet

Etter å ha takket nei til en rekke intervjuforespørsler i 2020, uttalte han seg på sin egen Facebook-konto i november.

- Det har vært tøffe måneder, men det er klart at nå begynner man å få litt avstand til det. Man prøver å bli ferdig med det og komme seg videre. Det som er godt for meg er at ting begynner å bli normalisert igjen. Man er tilbake til en normal hverdag og det er det man ønsker. Å få komme seg tilbake i jobb og være aktiv. Det blir viktig, sa Northug.

Les også: Bjørn Dæhlie går inn i dagligvarebransjen