I det siste har det vært nærmest en gjettelek på hvor mye bacon-pakken inneholder. Det skriver nationen.no.

For å møte råvaremangelen har Nortura justert vekten til baconet fra 140 til 120 gram. Justeringen har gitt færre baconskiver for baconglade nordmenn.

Reagerer på rasjoneringen

Nationen forteller at forbrukerne reagerer:

«Åpnet en pakke Gilde stjernebacon i dag. Der var det bare 4 skiver bacon», skriver Asbjørn Sletten i et innlegg i Facebook-gruppa Venner av norsk landbruk.

Avisen skriver at over 200 personer har kastet seg inn i debatten.

– Før har det vært sju, i det siste har det vært seks, skriver en person i gruppa, ifølge nationen.no.

En annen forbruker hevder det var fem i hans pakke.

– Driter i både vekt og pris. Vil ha seks skiver slik det var før. Da får de heller ta mer for pakken da, skriver noen andre.

Har justert vekten

– Dette er en midlertidig løsning som trådte i kraft i fjor grunnet blant annet råvaremangel, skriver kommunikasjonssjef i Nortura, Mari Hagerup, i en e-post til Nationen.

Nortura opplyser til nationen.no at de først lanserte en pakke med tynnere skiver for å opprettholde seks skiver. Men da skal skivene ha blitt for tynne og vanskelig å håndtere. Hagerup sier at de har gått tilbake til samme tykkelse, men da med fem skiver.

Hun opplyser at det kan være ulike mengde skiver i pakken, men at vekt og mengde kan være det samme. Nortura opplyser til nationen.no at fra uke 38 endrer de tilbake til 140 gram med seks skiver.

– Råvaresituasjonen er bedret og forbrukerne har vært flinke til å fortelle oss at de ønsker seks skiver i pakken, sier Hagerup i nationen.no.