*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig økning i flytrafikken

Flere og flere velger å sette seg på et fly her til lands. Det siste året har trafikken ved de største flyplassene økt med hele ni prosent.

14.09.04 12:51

Totalt passerte 2,84 millioner passasjerer gjennom de 45 lufthavnene som eies og drives av Avinor i august måned. Det tilsvarer en økning vil på 170 000 i forhold til samme periode i fjor.

Dette tilsvarer en økning i antall flyreiser med ni prosent. Antall tilbudte seter har vokst med fem prosent det siste året, ifølge Avinor.

Passasjertrafikken til og fra utlandet økte mer enn innenlandstrafikken. 11 prosent flere ville utenlands i august i år i forhold til samme måned i fjor.

Totalt var passasjertrafikken i august tre prosent lavere enn i toppåret 1999, mens trafikken til og fra utlandet lå 14 prosent høyere.

Betydelig vekst i tilbudet

Tilbudet av flyseter innenlands har vokst to prosent det siste året, mens for utenlandtsrafikken økte tilbudet med hele 16 prosent.

Kristiansand lufthavn Kjevik hadde en økning i tilbudet til utlandet på 24 prosent. Lakselv lufthavn økte tilbudet med 16 prosent. Tilbudsveksten for Oslo Lufthavn og Svalbard lufthavn var 11 prosent, og Alta lufthavn endte opp med 10 prosent økning i tilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.