*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig økning i pensjonssparing

Folk som vil være sikre på økonomisk trygghet i pensjonstilværelsen strømmer nå til bankene og forsikringsselskapene. Ekspertene tror privat pensjonssparing vil ta av i år.

Den kommende pensjonsreformer vil trolig innebære færre statlige kroner til hver enkelt i fremtiden. Nå har mange begynt å spare selv, slik at de kan sikre seg en god pensjonisttilværelse.

- Det er nå 20 prosent av de totale sparemidlene som går til typiske pensjonsprodukter. Det betyr at 20 av 100 kroner går til pensjonsformål, og det er en kraftig økning, sier forbrukerøkonom Aud Helen Rasmussen i DnB til NRK.

Trenden blir bekreftet fra en rekke banker og forsikringsselskaper. Folk tar kontakt både fordi de er usikre på hvilke ytelser de kan få senere, og fordi flere er bevisste på å spare for pensjonsalderen.

Rasmussen tror spesielt fokuset som har vært på pensjon den siste tiden øker kunnskapen blant folk, og gjør at vi vil ta ansvar selv. Hun mener mange nordmenn vil forstå at de må ta større ansvar for egen pensjonisttilværelse i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag